První brněnské military se vydařilo

První květnový víkend bylo v Brně z čeho vybírat. Velice zajímavou akcí byla  vůbec historicky první všestrannost na Panské líše (informovali jsme vás zde). Za slunečného počasí si premiéru nenechaly ujít početné zástupy diváků a dorazila také Česká televize a zástupci tisku. Veliký byl  i zájem startujících, mimo jiné ze sousedního Slovenska a Rakouska. Krátkou zprávu přináší Šárka Charvátová.

Mrázková - Clasic T

Pořadatelé napoprvé zvolili jednodenní model soutěže, takže z rána proběhly drezúry a parkury, odpoledne pak terénní část. Nově vznikající trať v areálu Ing. Jiřího Charváta prověřila dvojice na většině klasických military profilů, jako jsou seskoky, příkopy, úzká průčelí, vodní překážka atd. Vyhnout se náročnosti některých skoků umožnily stavitelem trati, Miloslavem Příhodou, nabídnuté varianty (samozřejmě za cenu prodloužení trati a tedy i času), pro které se mnoho dvojic  také rozhodlo.

Diváky celými závody výborně provedl a atmosféru  vytvořil Jaroslav Grodl. Zvláště přímé komentování crossu se znalostí jezdců, koní i trati shodně ocenili jak laici, tak zkušení koňáci.

Oficiální výsledky závodů jsou přiloženy pod článkem.

Běhalová - Andy

Velkou zásluhu na povedené náročné premiéře  má i celý rozhodcovský sbor v čele s energickou Ilonou Matouškovou st. Tato rozhodčí  s obrovskými zkušenostmi se v praxi řídí pravidlem, že rozhodčí a pořadatel jsou důležití partneři, kteří  společně z velké části určují kvalitu závodu.

Přestože je do budoucna ještě co zlepšit a na budované trati čeká pořadatele ještě spousta práce, jednalo se určitě o více než povedený začátek military, které dlouho v regionu chybělo. Ambicí pořádajícího týmu jsou výhledově dvoje závody do roka.

Brzy tedy při sledovaní této nejnáročnější jezdecké disciplíny na Panské líše nashledanou.

Knopová - Barbucha

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.