#RideForOlivia

Jezdci z celého světa sdílí na sociálních sítích své oblíbené fotografie se svými koňmi a hashtagem #RideForOlivia k uctění památky mladé talentované jezdkyně Olivie Inglis, která zemřela v neděli při cross-country v australském Hunter Valley. Co se přesně stalo? Aktualizace 15. 3. 19:15 HOD: V pondělí se konalo poslední rozloučení s Olívií, kde byla rodině předána mozaika z fotek, které lidé sdíleli na sociálních sítích. Více uvnitř včetně videa.

Aktualizace 15. 3. 19:15 HOD: Více jak 700 lidí se přišlo rozloučit s Olívií v pondělí 14. března do kostela St. Judes v Randwicku. Rodině také byla předána mozaika z fotek, které lidé sdíleli s hashtagem #rideforolivia. Na poslední cestu Olívii vyprovodili dva policejní důstojníci na koních.

 

Maminka Olivie a sestra s mozaikou.

 

 

Sedmnáctiletá jezdkyně se účastnila závodů CNC2* se svým 11 valachem Coriolanusem. Na osmé překážce – čtyřcvalové distanci kolmý skok - oxer – však nechal kůň levou nohu v oxeru, ztratil rovnováhu a přepadl přes skok přímo na Olivii. I přes okamžitou lékařskou pomoc mladá jezdkyně svým zraněním podlehla. Závody byly následně zrušeny.

Ačkoliv se nejdříve zdálo, že kůň neutrpěl žádná vážná zranění, bližší vyšetření ve Scone Equine Hospital odhalilo dislokovanou zlomeninu krku a tak musel být Coriolanus uspán.

Dvojice závodila od roku 2013 a měla mnoho úspěchů na národních jednohvězdových závodech. Judy Fasher z Equestrian Australia říká: „Olivia byla skvělá jezdkyně. Závodila před třemi týdny na CNC2* Sydney One Day Event a cross-country zajela čistě.“

Pohřeb se uskuteční v pondělí 14. března v 11:30 místního času v St. Judes, Avoca Street Randwick v Sydney.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.