Dívku smrtelně zranil splašený kůň

V Nové Vsi na Třebíčsku se stala obrovská tragédie. Při vyjížďce se tam splašil kůň a ze sedla shodil teprve třináctiletou dívku, které noha uvízla ve třmeni a zvíře ji za sebou vláčelo stovky metrů. I přes veškerou snahu přivolaných záchranářů se Lucce už život bohužel nepodařilo zachránit. Stejně jako u nedávné tragédie v Austrálii i teď sdílí lidé svoje oblíbené fotografie, tentokrát s hashtagem #RideForLucie.

ČLÁNEK BYL ZVEŘEJNĚN 19. 3. 2016

Svoji klisnu milovala nadevše. Jako každý den i včera v podvečer si 13-letá Lucka vyrazila na projížďku. Zvíře se ale zřejmě něčeho polekalo a jezdkyni shodilo ze sedla. Jenže té ke vší smůle uvízla noha ve třmeni.

Splašený kůň vláčel třináctiletou dívku stovky metrů. "Upadla z koně a on ji táhl za sebou takže nepřežila," popisuje tragédii svědkyně. "Nechala si nohu ve třmenech a ten kůň jí táhl až na křižovatku. Až někde tam se jí podařilo uvolnit," popisuje svědkyně.

Vážně zraněné dívce už bohužel záchranáři nedokázali pomoci. "Byli tady tři sanitky i vrtulník. Oživovali ji přes půl hodiny a pak odletěl vrtulník prázdný," vzpomíná svědkyně.

"Šlo o devastující poranění hlavy, krku, hrudníku a horních končetin," vyjmenovává zranění Petr Novotný, mluvčí záchranné služby Kraje Vysočina.

Celý článek si můžete přečíst zde.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.