Rolex Grand Slam: CSIO5* Calgary 2015 - Scott Brash se zapisuje do historie

Ve dnech 9. – 13. září se v kanadském Calgary ve Spruce Meadows uskuteční prestižní mezinárodní závody CSIO5*, které společně s CHIO Aachen a CHI Ženeva patří k Rolex Grand Slamu. Na závodech v Calgary má jedinečnou šanci vyhrát Rolex Grand Slam Scott Brash a přepsat tak historii. Světová jednička již zvítězila při CHI Ženeva 2014 a CHIO Aachen 2015. Zbývá vyhrát nedělní Grand Prix "CP International"... Aktualizace 13. 9. 23:00 HOD:  Scott Brash to dokázal a vyhrál jako první v historii Rolex Grand Slam.  14. 9. 12:20 HOD: Video ohlédnutí za Spruce Meadows v článku.

Rozpis závodů, Oficiální web

Scott Brash vstoupil do historie, když jako první jezdec vyhrál tři po sobě jdoucí jezdecké závody "Major": CHI Ženeva, CHIO Aachen a Spruce Meadows Masters.

 

13. 9. 23:00 HOD: Po prvním kole CP International dvanáct čistých dvojic včetně Scotta Brashe a Hello Sanctos, kteří zajeli nejrychlejší první kolo. Druhý G. Wathelet a Conrad de Hus, třetí Beezie Madden a Cortes C, čtvrtý domáci jezdec P. Devos a Dylano

Scott Brash to dokázal a vyhrál jako první v historii Rolex Grand Slam. Dokončil druhé kolo jako jediný bez trestných bodů v čase 70.75 sekundy. Druhý se umístil Pieter Devos s Dylano a třetí Pedro Veniss a Quabri de Lisle.

Kompletní výsledky


13. 9. 15:35 HOD: Výsledky sobota

Scott Brash přivezl kromě svého Hello Sanctos i devítiletého valacha Hello Forever (For Pleasure x Nimmerdor). V sobotním soutěži Suncor Cup právě s Hello Forever dokázal nejrychlejším časem 40,73 vyhrát. Vyhraje i v neděli Grand Prix a zapíše se do historie vítězstvím Grand Slamu? Dozvíme se dnes. Grand Prix je na programu od 21:00 hodin našeho času.

SUNCOR Cup - 150 cm - S. Brash a Hello Forever, G. Williams a Casper de Muze, J. H. Towell Jr. a Lucifer V

BMO Nations' Cup - 160 cm - Brazílie, Francie, Kanada, USA, Švýcarsko, Belgie, Velká Británie, Nizozemsko

Video ohlédnutí za sobotou ve Spruce Meadows

 

12. 9. 18:40 HOD: Výsledky pátek

ATCO ELECTRIC 'Circuit' (Six Bar) - 150 cm - E. Smits a Rouge Pierreville, M. Whitaker a Valentin R, R. Breul a Arsouille du Seigneur

TOURMALINE OIL Cup - 160 cm - K. Farrington a Uceko, T. Foster a Victor, E. Gingras a Zilversprings

Páteční video ohlédnutí za děním ve Spruce Meadows

 

11. 9. 20:30 HOD: Čtvrtečním pátým místem v "Cana Cup" se Scott Brash přímo kvalifikoval do nedělní Grand Prix. Odstartoval tak úspěšně svoji cestu za historickým vítězstvím Grand Slamu. "Mám radost, že jsme se kvalifikovali do finále již dnes," sdělil po dekorování Brash. "Sanctos se zde cítí jako doma, skákal dnes fantasticky. Oba se už těšíme na neděli."

 

Výsledky čtvrtek:

ATCO STRUCTURES & LOGISTICS Cup - 150 cm - Eric Lamaze a Fine Lady 5, Lisa Carlsen a Worlds Judgement, Samuel Parot a Couscous Van Orti

CANA Cup - 160 cm - Gregory Wathelet a Algorythem, Roger-Yves Bost a Nippon D Elle, Kevin Staut a Qurack de Falasie HDC

 

7. 9. 19:30 HOD: Scott Brash má jedinečnou příležitost splnit si sen. V neděli ve Spruce Meadows může vstoupit do historie a jako první jezdec vyhrát Rolex Grand Slam. Připojte se na jeho cestě za snem pomocí videa. Ženeva, Cáchy a nyní Spruce Meadows.

 

6. 9. 20:50 HOD: Kůň Scotta Brashe, Hello Sanctos, spolu s ostatními koňmi je již na cestě do místa závodů ve Spruce Meadows

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.