Seznamte se: Anders Dahl

Dánský drezurní jezdec Anders Dahl se narodil ve městě Haderslev v roce 1976. V deseti letech začal chodit do místní jezdecké školy, kde strávil šest měsíců na ponících a rychle přešel na velké koně. Prvních sedm let se věnoval pouze parkuru až do výšky 150 cm. V 17 letech začal v Haderslev Berider program, kde se první čtyři roky věnoval pouze skákání s Jorgenem Christensenem. Po dokončení první části programu se přesunul do stájí Hasse Hoffmanse, kde začal drezurní trénink.

Do dvou let přešel z úrovně Novice do GP. Po dokončení závěrečné zkoušky se Anders přesunul k Rudolfu Zeilingerovi, kde jeden rok trénoval a zdokonaloval se jako GP jezdec.

Poté se přestěhoval do stájí své budoucí manželky Fiony v Německu, kde pomáhal trénovat její koně. Prvním koněm do mezinárodních závodů byl Afrikka, s kterým se umístil na 10. místě ve finále Světového poháru v roce 2008 a dále se s ním účastnil Mistrovství světa v Cáchách s dánským družstvem v roce 2006. Při kvalifikačním závodu Světového poháru v Kaposvaru v roce 2007 také vyhráli auto. S valachem Afrikkou se kvalifikoval i na olympijské hry, ale bohužel kvůli věku nebyl vybrán. Afrikka odešel v 18 letech do důchodu.

Přes Patrika Kittela pak Anders koupil Bukowskiho. Díky jeho zvláštnímu charakteru si ho Anders oblíbil, a než byl v roce 2011 prodán do Jižní Koreje, zvítězili spolu v mnoha Grand Prix.

Momentálně závodí s Wie Atlantico a Selten HW, kterého zakoupil na Equine Elite Auction v roce 2012.

Jeho snem je závodit na olympijských hrách v roce 2016 v Rio de Janeiru.

Anders je ženatý, jeho manželka Fiona Bigwood také závodila v drezuře. Společně mají tři děti - Mette, Morton a Larse. Od roku 2011 sídlí v drezurní stáji jménem Bourne Hill Stables v anglickém Horshamu.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.