ÚZSVM našel týrané klisně Motivaci nového majitele

Klisna anglického plnokrevníka Motivace zůstane natrvalo v péči Záchranné stanice živočichů – Ornitologického spolku Tachov sídlící v obci Studánka u Tachova. Do této záchranné stanice byla v únoru 2015 umístěna poté, co byla pro týrání odebrána původnímu majiteli. Ve vlastnictví státu byla klisna od července 2015 na základě rozhodnutí Městského úřadu Stříbro. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) proto hledal klisně nového majitele. Podrobnosti uvnitř.

Motivace byla v únoru velmi zanedbaná. Od té doby učinila obrovský pokrok, přestala se bát lidí i ostatních zvířat a zvládá práci pod sedlem i samostatné projížďky terénem. V období náhradní péče si k ní navíc majitel záchranné stanice vytvořil citové pouto. S ohledem na finanční náklady, které vyžaduje péče o týraná zvířata, a přání majitele záchranné stanice se ÚZSVM rozhodl převést klisnu do vlastnictví této stanice.

Majitel stanice ocenil vstřícný a „citlivý“ přístup ÚZSVM v celé záležitosti. Výrazné zlepšení fyzického stavu koně můžete vidět na fotografii.

 

   

Motivace dříve a nyní

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.