Seznamte se: Anna Kasprzak

Dánská drezurní jezdkyně Anna Kasprzak chodila již ve čtyřech letech do jezdecké školy poblíž domova v Německu, kde bydlela. Chtěla se naučit jezdit poté, co si přečetla knížku o chlapci, jenž vlastnil koně. Do jezdeckého klubu chodil také její starší bratr a maminka měla koně.

Několik medailí Anna získala na evropských šampionátech v kategorii juniorů a mladých jezdců (jednu stříbrnou a šest bronzových).

V roce 2012 reprezentovala Dánsko na olympijských hrách v Londýně, kde se s týmem Dánska umístila na 4. místě a mezi jednotlivci dokončila na 18. místě. Kasprzak dále reprezentovala svoji zemi na Světových jezdeckých hrách v roce 2014 v Normandii a na dvou mistrovstvích Evropy (2013 a 2015). Na mistrovství v roce 2013, které se konalo v dánském Herningu, obsadila s týmem Dánska 4. místo. Smolně pro ni však skončilo mistrovství Evropy v roce 2015 v Cáchách. Během veterinární přejímky ji kopl kůň, a i když se pokusila závodit, musela kvůli zranění hrudníku soutěž vzdát. Také se účastnila dvou finálových závodů Světového poháru v drezuře (2013 a 2016), na nichž obsadila 8. a 5. místo.

Jejím snem je získal medaili z olympijských her.

Když se nevěnuje koním, ráda běhá, jezdí na kole a cestuje.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.