Seznamte se: Athina Onassis de Miranda

Tato čerstvě devětadvacetiletá reprezentantka Řecka a vnučka slavného rejdaře se nachází na 125. místě světového žebříčku. Jejím nejlepším výsledkem je zatím 14. místo na mistrovství Evropy v Herningu. Má dvě občanství, mluví čtyřmi jazyky, sídla uvádí na třech místech, v Brazílii, Belgii a Nizozemí. S manželem "Dodou" vlastní společnost, která obchoduje s koňmi, věnuje se jejich chovu nebo pořádá závody...

Athina začala jezdit již v dětství. V 18 se přestěhovala do Bruselu, aby se ježdění mohla věnovat profesionálně. Než v roce 2005 potkala svého manžela, trénovala s Nelsonem Pessoou, nyní uvádí jako trenéra Gorge Morrise.
Mluví anglicky, francouzsky (ve Francii se narodila), portugalsky a švédsky (její matka Cristina zemřela, když byly Athině tři roky a její otec Thierry Roussel se podruhé oženil se švédskou modelkou Marianne Landhage.
Athinin dědeček byl jeden z nejbohatších lidí světa Aristoteles Onassis, řecký rejdař. Své jmění rozdělil mezi dceru Christinu a syna Alexandra. Athina tedy bývá označována za poslední generaci Onassisů a miliardářskou dědičku (časopis Forbes 2003).
S manželem, brazilským skokovým jezdcem Alvaro de Miranda Neto zvaným "Doda" vlastní společnost AD (Athina-Doda. pozn. red.) Sport Horses. Sídlo mají jak v Sao Paolo, tak v belgickém Fleurus a také v nizozemském Valkenswaardu.
Mezi její koně patří AD Camille Z, bílá klisna, u níž není ve FEI databázi uveden původ (na fotografii z Herningu), KWPN klisna AD Uceline (Celano) nebo belgický valach AD Babouche (Baloubet du Rouet).
Kromě obchodu s koňmi a chovu koní také pořádá International Horse Show v Sao Paolo.

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.