Seznamte se: Werner Muff

Švýcarský parkurový jezdec Werner Muff vyrostl v rodině farmáře v Gunzwil v Německu. Poprvé zkoušel jezdit na koni jeho otce již jako dítě. Parkurové skákání ho fascinovalo od malička. Než však mohl ze svého koníčka udělat povolání, vystudoval na žádost rodičů střední školu.

První šanci dostal u Aloise Fuchse. Následoval dvouletý pobyt u Thomase Fuchse v Bietenholz a mezi roky 1996 a 2000 pak pracoval u Manfreda Birchlera. Zde s koněm BB Cardinale slavil své první vítězství v Grand Prix a dostal příležitost účastnit se národních cen.

Od roku 2000 již pracuje jako volný jezdec. První čtyři roky strávil ve stájích Thomase Fuchse, kde trénoval mnoho mladých koní. V roce 2005 vyhrál Werner Muff poprvé finále Švýcarského poháru, to se mu povedlo opět v roce 2006 a 2010. V roce 2006 byl oceněn jako „Nováček roku“.

Slavil mnoho vítězství na mezinárodních závodech převážně s koněm Plot Blue. S týmem Švýcarska se v roce 2006 na Světových jezdeckých hrách umístil na pátém místě, o rok později na mistrovství Evropy pak na čtvrtém místě. Účastnil se také olympijských her v roce 2012 v Londýně, kde se tým Švýcarska umístil na čtvrtém místě.

Svůj volný čas rád tráví se svojí rodinou, ženou Doris a synem Louis Henrym, kteří jej ve všech ohledech podporují.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.