Světový pohár 2017/2018 - Lyon pro Simon Delestra

Od 1. do 5. listopadu se v Lyonu uskuteční čtvrté kolo Světového poháru západoevropské ligy. Domácí barvy budou hájit Kevin Staut, Simon Delestre, Penelope Leprevost nebo Rober Yves-Bost. Nebude chybět ani vedoucí muž celé ligy Alberto Zorzi nebo vítěz z Osla a Verony Daniel Deusser. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Záznam odvysílá televizní stanice Eurosport. Kompletní program zde.

 

SKOKY

Čtvrté kolo západoevropské ligy Světového poháru vyvrcholilo v obrovské hale EurExpo v Lyonu v neděli odpoledne. Čtyřicet nejlepších jezdců a koní soutěžilo na parkuru stavitele Grégory Bodoa na výšce 160 cm. Stanovený čas byl 72 sekund a do rozeskakování se probojovalo celkem 11 dvojic, z toho tři domácí. A právě Simon Delestre s 12letým valachem Hermes Ryan překonal rozeskakování nejrychleji a radoval se z odměny 300 tisíc euro. "Vyhrát zde v Lyonu je výjimečné, ne jen proto že je to ve Francii a diváci zde jsou úžasní, ale protože je Hermes Ryan tak výjimečný kůň pro mě. To, že se vrátil do nejvyšších soutěží pro mě hodně znamená," řekl po vítězství Delestre.

Po čtyřech kolech vede západoevropskou ligu švédský jezdec Henrik von Eckermann s 34 body. Druhé místo patří vítězi z Lyonu Simon Delestremu (31 bodů), třetí je pak Kevin Staut (28 bodů). Kompletní žebříček zde.

 

DREZURA

Drezurním soutěžím vládla jak ve čtvrtek, tak v pátek světová jednička Isabell Werth s valachem Emilio. Ve čtvrtečním Grand Prix dosáhla na skóre 80,200%. V pátek v Grand Prix Freestyle dosáhla na své osobní maximum 86,115%.

Drezurní Světový pohár vede švédský jezdec Patrik Kittel, který v Grand Prix obsadil druhé místo a v Grand Prix Freestyle skončil třetí. Kompletní žebříček zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.