V Šamoríně vrcholí GCL. Prague Lions ve čtvrtek druzí, vedou Vikingové

Skvělé výkony předváděli ve čtvrtek 21. října členové Prague Lions při závěrečném kole Global Champions League 2021 v Šamoríně. V úvodní části soutěže tento tým obsadil druhou příčku za Scandinavian Vikings.

Za Pražské lvy nastupovali do čtvrtečního kola GCL v Šamoríně Jur Vrieling s valachem Long John Silver a Niels Bruynseels na dvanáctiletém Delux van T & L. Oba dokončili parkur s jedním trestným bodem za překročení stanoveného času a zaujali tak průběžnou druhou pozici za celkem Scandinavian Vikings. Jeho reprezentanti Evelina Tovek s valachem Winnetou de la Hamente Z ani Frand Schuttert v sedle Kinky Boy van het Gildenhof nezaznamenali žádný trestný bod.
 
Průběžné třetí místo si před sobotním vyvrcholení soutěže drží Berlin Eagles, pro které je to velmi slibné výchozí postavení v boji o celkovou čtvrtou příčku v letošní sezoně. Ta by jim totiž zajišťovala přímý postup do semifinále Super Cupu při GC Prague Playoffs. Na ní jsou aktuálně London Knights, jenže jejich zástupce Nicola Philippaerts na klisně Katanga v/h Dingeshof inkasoval osm trestných bodů. Přestože jeho týmový kolega a zlatý olympionik Ben Maher na jeho stájové jedničce Explosionovi W potvrdil své nejvyšší kvality a dojel do cíle s nulou, penalizace za dvě chyby Londýnské rytíře zařadila na prozatímní sedmé místo. 
 
Šestí jsou s pěti body Valkenswaard United. Obdržela je Edwina Tops-Alexander na Fellow Castlefield, zatímco Peder Fredricson s Catch Me Not S dojel s nulou. Pokud se nestane nic mimořádného, tak právě toto družstvo bude v sobotu korunováno jako nejlepší v konečném pořadí. Připravit by ho o prvenství mohli jen členové Shanghai Swans, ale to je již v tuto chvíli velmi nepravděpodobné, neboť jsou nyní labutě průběžně osmé s devíti body. 
 
Kromě již zmíněných Berlin Eagles postupují s jednou chybou ještě týmy Doha Falcons a Cascais Charms. Dělí je od sebe pouze časové rozdíly čtvrtečních jízd, které však nebudou mít vliv na pořadí v soutěži. To určují body z obou kol, ale časy pouze z kola druhého. Pojede se v sobotu 23. října od 16:15 hodin a naváže na něj ve 20:00 poslední letošní Grand Prix Longines Global Champions Tour jednotlivců. Z ní vzejde patnáctý držitel zlaté jízdenky do Super Grand Prix, jež se pojede stejně jako Super Cup GCL při galashow světového parkuru GC Prague Playoffs. Hostit ji bude libeňská O2 arena od 18. do 21. listopadu. 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.