Velká cena Prahy již tuto neděli!

Český skokový pohár se vrátil s plnou slávou na naše kolbiště, tentokrát do V Teamu Prague Areny ve Velké Chuchli. Pražské kvalifikační kolo Českého skokového poháru má na programu 18 soutěží, které vyvrcholí Velkou cenou Prahy, jednou z mála 150 cm soutěží v České republice.

V Team Prague Arena patří k novým pořadatelům, Český skokový pohár bude hostit teprve po třetí ve své historii a nabízí vskutku mimořádný prostor. V areálu, známém více než sto let jako převážně dostihové závodiště, od roku 2019 vyrostlo špičkové zázemí pro parkurové mítinky včetně moderního kolbiště, opracoviště i jezdecké haly. Parkury pro české jezdce připraví belgický stavitel Marc Debaere, který českou jezdeckou scénu velmi dobře zná a jehož zajímavé kurzy parkurů jsou mezi jezdci velmi oblíbené. Což potvrzuje i vysoký počet nahlášených startů, kterých diváci uvidí přes tisíc. 

Velká cena Prahy, soutěž stupně T** na 150 cm s finanční dotací celých 100 000 Kč přilákala celou řadu předních parkurových jezdců, včetně obou vítězů předešlých kol, Aleše Opatrného a Petra Dohnala. Pohled na startovní listinu slibuje souboj dvou generací, zkušené parkurové matadory vyzve dravé mládí. Na start se postaví Anna Helebrantová, Mariana Michlíčková, Tereza Svobodová, Sofie Najmanová, Natálie Ulčová či Natálie Soukupová, tedy mladé jezdkyně, které ale většinou již za sebou mají úctyhodnou reprezentační kariéru v mladších kategoriích.

Český skokový pohár se pomalu blíží ke svému letošnímu finále, které proběhne 2. října v Martinicích. Do finálového Super Grand Prix se nominují vítězové jednotlivých kvalifikačních kol a neumístění jezdci z předních příček žebříčku Českého skokového poháru. Kromě Velké ceny Prahy se ještě pojede 11. září Velká cena Litomyšle a 18. září Velká cena Ostravy, poslední kvalifikovaný vítěz pak vzejde z Velké ceny Martinic.

Veškeré informace o Českém skokovém poháru, aktuální stav průběžných žebříčků i odkaz na live-stream Velké ceny naleznete na webu poháru www.ceskyskokovypohar.cz

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.