Velká cena Ranch Hořovice: Spanilá jízda Kateřiny Veselovské

Z předposledního kola Českého skokového poháru si jízdenku do finálového Super Grand Prix bravurním výkonem zajistila Kateřina Veselovská. Celou hořovickou Velkou cenu provázela srdečná atmosféra a domácí oslavenec Aleš Opatrný dostal od přátel netradiční dar.

První kolo Velké ceny stavitele Zdeňka Krpely jezdci hodnotili jako náročný, ale pěkný parkur a sám stavitel odhadoval 6 bezchybných jízd. Těsně před prohlídkou byla na parkur jako překvapení pro Aleše Opatrného ke 40. narozeninám dopravena jeho vlastní překážka – s motivem číslovky 40 a olympijskými kruhy. Při své premiéře v prvním kole potrápila jen dva jezdce – Daniela Rolinka se Samem a zrovna Aleše Opatrného s Cooperem Z. Nutno ale dodat, že naše parkurová jednička A.Opatrný se již do Super Grand Prix kvalifikoval z Velké ceny Olomouce a využil domácí prostředí k předvedení svých mladších a méně zkušených koní. Prubířským kamenem prvního kola se stala překážka číslo 8, kterou byla bílá zeď stojící u hrazení pod stromy. Po odmítnutí zde další účast v soutěži vzdaly hned čtyři dvojice, Nikola Bieliková zde měla pád z Drovera. 

Oproti odhadům stavitele byli diváci svědky jen jednoho jediného bezchybného výkonu v prvním kole a to Kateřiny Veselovské v sedle Celana S. Do finále tak postoupili ještě Nikola Bieliková s Carisonem a Ondřej Nágr s D.Ameluzinou s jedním trestným bodem za čas a sedm dvojic s jednou chybou. Finálový parkur překonala čistě juniorka Mariana Michlíčková s Quiete, která do Hořovic přijela ve skvělé formě a k vítězství v kategorii U25 přidala i třetí místo ve Velké ceně. Bezchybný parkur předvedl i Jaroslav Jindra se Snailem, který se musel nakonec spokojit se 4. místem, vyhoupl se ale na první místo v průběžném žebříčku poháru. V sedle Carissona zazářila nezdolná Nikola Bieliková, která se dokázala oklepat po pádu v prvním kole ze svého druhého koně Drovera, a zajet ukázkovou bezchybnou finálovou jízdu, jež jí vynesla druhé místo. Všechny ale překonala Kateřina Veselovská s Celanem S, která jako jediná dokázala obě kola soutěže absolvovat bez chyb a v předepsaném čase a naprosto zaslouženě získala prvenství a postup do Super Grand Prix. 

Poslední body do žebříčků a poslední postupující vítěz vzejdou z posledního kvalifikačního kola poháru, kterým bude Velká cena Martinic, která bude startovat netradičně již v pátek 24.září a letošní jubilejní 20. ročník uzavře v neděli 26.září v Martinicích Super Grand Prix s pohádkovou dotací 250 000 Kč. 

Průběžné žebříčky všech soutěží, výsledky, veškeré informace a záznam streamu jsou na webu Českého skokového poháru www.ceskyskokovypohar.cz

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.