Velký zájem o pořádání světových šampionátů v roce 2022

Celkem 20 zemí z Evropy, Severní a Jižní Ameriky a Asie projevilo zájem o pořádání FEI Světových šampionátů v roce 2022. Reprezentace z 30 závodních areálů se v úterý 26. března účastnila workshopu v Lausanne. Zde se seznámili s výhodami pořádání šampionátu včetně ekonomického dopadu na hostující město a zemi, komerčními výhodami nebo podporou od FEI.

"Je nesmírně povzbuzující vidět tak velký zájem o pořadatelství FEI Světových šampionátů v roce 2022,“ říká Prezident FEI Ingmar De Vos. "Náš sport se příliš rozrostl, a tak je příliš složité pořádat Světové jezdecké hry pro všechny disciplíny na jednom místě. Proto jsme otevřeli přihlašování pořadatelství na rok 2022 pro jednu nebo více disciplín na jednom místě s tím, že je stále možné hlásit se také o pořádání celých Světových jezdeckých her."

Do 7. června mají nyní možnost delegáti poslat oficiální nabídky. Následně bude vylosován užší výběr. V září se pak uzavřou nabídky s podpisy kandidátů a národních federací. Kandidáti pak budou požádání o prezentaci jejich nabídky před komisí FEI. Na konci října bude vše připraveno pro Radu FEI, která bude mít schůzi v listopadu.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.