Víkend v Hamburku: Bengtsson ovládl GCT, Thieme potřetí Derby

Již včera, tedy ve středu 1. června začaly v rozlehlém hamburském areálu Klein Flottbek pětidenní mezinárodní závody, kde se setkají nejen dvě známé skokové série, tedy Global Champions Tour a DKB Riders Tour, ale v neděli navíc bude znám vítěz již 82. (!) ročníku německého skokového derby. Kromě skokových budou probíhat také drezurní soutěže. Na místě bude i naše redaktorka Kateřina Hanušová, která bude připravovat článek do červencového čísla, doplněný fotografiemi Tomáše Holcbechera.  

Zde najdete výsledky.

Odkaz na on-line vysílání.

Seznam přihlášených jezdců.

Aktualizace 5. 6. 17 HOD: Skokové derby očima Kateřiny Hanušové: 

Po napínavém průběhu tradičního Německého skokového derby se nakonec diváci nedočkali jediné nuly. I v letošním roce se mírně zvýšily dvě překážky a Paul Schockemöhle chce derby jako sportovní ředitel závodů udržet punc nejtěžšího parkuru světa: "Neměli bychom vidět více než tři nuly v ročníku." A letos se to více než podařilo: přes skvělé obsazení, řadu kvalitních zahraničních jezdců a koní. Nakonec se o vítězství rozeskakovalo s chybou, a byl to více než souboj dvou jezdců, šlo o souboj Holštýnska a Meklenburska v podání Thorbena Köhlbrandta s holštýnským hřebcem C-Trentonem Z a již dvojnásobného vítěze Andreho Thiemeho s holandským Nacordem. Žádný z koní nechyboval, ale čas Köhlbrandta byl při jeho prvním životním rozeskakování v derby přece jen pomalejší než čas zkušeného Meklenburáka Thiemeho, který si tak dojel pro třetí triumf v ceněné soutěži. Obhájce loňského vítězství Carsten-Otto Nagel byl nucen účast v neděli ráno vzdát, protože u Lex Lugara se objevilo lehké zranění šlachy.

Aktualizace 4. 6. 19 HOD: Sobotní Global Champions Tour očima Kateřiny Hanušové: Po čtvrtečním Hamburském šampionátu, kde již třetí mercedes během 4 let vyhrál Denis Lynch v sedle Lantinuse, a dvou kvalifikacích na derby, které se odehrály především v režii ostrovních jezdců, ale pro výsledek nedělní klasiky nemají podle výsledků minulých let příliš velkou vypovídající schopnost, přišlo sobotní odpoledne a s ním první vrchol skvělých pětihvězdových závodů. Obavy budící první kolo postavil Frank Rothenberger skutečně na hranici možností dvojic, které se zde sešly v prvotřídní konkurenci. Navíc stanovil velmi krátký čas, který vedl k  tomu,že po 40 dokončených jízdách stále byla jediná nula - předvedená Janne Meyer s Lambrascem. Mezi posledními osmi se nakonec našli ještě 3 stateční, kteří se bez shozené překážky dokázali i vejít do času a mezi nejlepších 18 ve druhém kole nakonec postoupili 4 bezchybní a 4 s jedním bodem za čas. Druhé kolo mělo nejnáročnější pasáž v podobě mohutného oxeru, na něj navazoval široký vodní příkop a po něm na 7 cvalových distance se dvěma velmi úzkými a prázdnými bílými kolmáky na 4 cvalové. Přesto ji 3 ze 4 dokázali znovu jít čistě a kvalifikovat se do rozeskakování. Tam zahájil velmi riskantními obraty L. Beerbaum se Chamanem, který v 2. kole dokázal, že i velkou hamburskou vodu srdnatě překoná a překonával se i v rozeskakování. Přesto to nestačilo. Další publikem podporovaný jezdec Švéd Rolf-Göran Bengtsson sídlící v nedalekém Breitenburgu a jezdící populárního svazového holštýnského hřebce Casalla La Silla rovněž riskoval v krátkých obratech a navíc ještě rychleji cválal - v cíli měl téměř vteřinový náskok. Tribuny se však otřásaly podporou publika při startu třetí dvojice - "jejich" hamburské Janne, mistryně světa s Cellagon Lambrascem. Janne Meyer však měla chybu hned na dvojce a tak po několika skocích vzdala. Třetí místo je však další vynikající úspěch tohoto nadějného páru a publikum se při dekorování radovalo za všechny tři umístěné - Rolf je jako jejich, Janne žije v Hamburku a který Němec by nefandil Ludgeru Beerbaumovi?

Pod článkem najdete přiloženou tiskovou zprávu pořadatele.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.