Výsledkový servis 19. - 20. září

Právě proběhlý víkend měl samé zajímavé akce. Zatímco v Lysé probíhal již 16. ročník výstavy "Kůň", čeští junioři byli na úspěšném výjezdu v Istanbulu, J. Nesvačil sen. v Donaueschingenu a drezuristé ve Wroclavi, ani na domácích kolbištích nuda nebyla. Závodilo se v Oldřichově, Zduchovicích, Kolíně nebo Třeštině - Háji. Kde se naopak nezávodilo, bylo luxusní Lido di Venezia, kam vyrazil Aleš Opatrný. Čtěte dále výsledky z těchto akcí.

Sobotní oldřichovské derby nakonec vyhrál Aleš Opatrný. Ten však vůbec neměl být v Čechách - odjel totiž na mezinárodní závody do italského Lido di Venezia, které bylo kvůli nepřízni počasí nakonec zrušeno. Objevil se tedy v areálu Ing. Milana Pěchoučka a získal v místním derby hlavní cenu - bílou klisnu.
Druhý den jel závodit na John Deere Cup do Zduchovic, kde zvítězil s Quorem v S**. V nejvyšší soutěži závodů však zvítězil domácí Jaroslav Jindra s Canonem PMax po jediném bezchybném výkonu v základním parkuru. Druhý byl A. Opatrný s Quorem a třetí S. Motygin se Zoe de Liebri Z.
Až do výše S** se závodilo také v Kolíně. Po finále bylo pořadí následující: 1. Katka Veselovská - Dona, 2. Pavel Jarolím - Great Fun, 3. Petr Hynek - Schiave Paco, 4. Klára Damborská - Contender.
Další zajímavé (hlavně finančně) závody se konaly v Třeštině - Háji, kde v hlavní soutěži, ST**, předvedli dva bezchybné výkony J. Skřivan a N. Bielíková. V rozeskakování byl úspěšnější prvně jmenovaný s Mercedes, i když docílil také 5 trestných bodů, ovšem v rychlejším čase než Nikola se Safírem.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.