Zduchovické šampionáty se blíží

Mistrovství České republiky dětí & juniorů v parkurovém skákání, resp. mistrovství České republiky pony – skoky & drezura, která se konají obě v následujících dvou týdnech v jezdeckém areálu Zduchovice, se blíží mílovými krok a my vám přinášíme několik postřehů z posledních příprav. V současné době je přihlášeno přes 80 koní. Uzavřené přihlášky jsou však zatím jen od tří oblastí, takže pořadatelé očekávají jejich další navýšení. Uzávěrka přihlášek je v pátek 7. 8.


A proč dvě mistrovství dva víkendy za sebou? „Vzhledem k tomu, že nám byla přidělena ve výběrovém řízení vyhlášeného Českou jezdeckou federací dvě mistrovství, rozhodli jsme se o podobný model, který pro evropská skoková mistrovství zvolili pořadatelé z belgického Moorsele. Z organizačního a pořadatelského hlediska to má své plusy i mínusy. Výhodou je např. částečné zjednodušení administrativy a některých přípravných prací. Z marketingového hlediska původní idea počítala s využitím package dvou produktů pro potencionální partnery. Bohužel letošní rok je z tohoto hlediska pro jezdecký sport velmi nepříznivý,“ prozradila PR managerka zduchovického areálu Barbora Lišková.

Zduchovice



„Pro návštěvníky MČR je připraveno přibližně 600 míst k sezení v restauraci nebo v její těsné blízkosti, bude připraven početný tým kuchařů a obsluhy. Kapacita sezení přímo u kolbiště je cca 500 míst. Jsme tedy připraveni na pohodlné ‚usazení‘ pro více jak 1000 osob. Což by pro dětské, juniorské a pony mistrovství mělo být dostačující. Jako při každých větších závodech bude připraven dětský koutek, k zapůjčení budou horská kola, je plánováno fotbalové utkání, možnost projížďky na čtyřkolkách a také bude možnost vyzkoušet si vozy Toyota v terénu. V areálu bude k dispozici několik prodejních (jezdecké potřeby) a prezentačních stánků,“ pokračuje Barbora Lišková.

V pátek 14. 8. ve 20.00 bude MČR zahájeno slavnostním nástupem, po kterém následuje večerní zábava. Rozpis obou šampionátů najdete v přílohách pod článkem. Více hledejte na www.kone-zduchovice.cz. Aktuální informace k oběma závodům vám budeme pravidelně přinášet také na našich stránkách.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.