Známe sestavy parkurových týmů GCL. Prague Lions mají tři nové členy

Pořadatelé Global Champions League odtajnili složení týmů pro nadcházející sezonu, která odstartuje již za dva týdny v katarském Dauhá. Tři nové členy vedle Anny Kellnerové, Nielse Bruynseelse a Pietera Devose mají Prague Lions.

Global Champions League bude mít v roce 2023 hned čtyři zcela nové týmy a jezdeckými obměnami prošla i většina ze zbývajících dvanácti. 

V uplynulých měsících majitelé, trenéři a manažeři intenzivně vyjednávali s jezdci na obnovování smluv či uzavírání nových, aby měli co nejkvalitnější sestavy. Půjde totiž opravdu o hodně. Celková finanční dotace soutěží GCL a LGCT přesahuje částku 36 milionů eur a o rovných 10 milionů se bude soutěžit během závěrečného mítinku GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. 

Mezi hlavní změny pro osmou sezonu týmové série Global Champions League patří přestup Daniela Deussera do Shanghai Swans. Zlatá olympijská medailistka Laura Kraut bude součástí Madrid in Motion. Novou posilou Rome Gladiators je Michael Duffy. Populární nizozemský šampion Frank Schuttert se připojil k celku New York Empire. St Tropez Pirates povolali dokonce čtyři nové jezdce, jsou jimi Angelica Augustsson Zanotelli, Katrin Eckermann, Simon Delestre a Marlon Modolo Zanotelli. Jur Vrieling přechází pro letošek do Paris Panthers. Valkenswaard United, kteří skončili těsně na druhém místě v dechberoucím GCL Super Cupu 2022, povolali Oliviera Lazaruse, jenž se tak připojí k legendárnímu Johnovi Whitakerovi, Marcusovi Ehningovi, Edwině Tops-Alexander, Andremu Thieme a talentovanému jezdci Gillesovi Thomasovi.

Jezdeckou sestavu výrazně obnovili Pražští lvi. Stálicemi zůstávají Anna Kellnerová, Niels Bruynseels a Pieter Devos. Jejich kolegy se stali Thibeau Spits z Belgie, Fernando Martinez Sommer z Mexika a Johnny Pals z Nizozemska.Fanoušci série GCL si také budou zvykat na čtyři kompletně nové celky, jimiž jsou Istanbul Warriors, Mexico Amigos, Riyadh Blue a Riesenbeck International. V případě posledně zmíněného se však v podstatě jedná pouze o přejmenování Berlin Eagles, jezdecká sestava totiž jinak zůstala zcela stejná, stejně jako u Stocholm Hearts. 

Každý z týmů musí mít jednoho jezdce do 25 let. Organizátoři seriálu tak chtějí nadále rozvíjet jezdecké talenty na nejvyšší úrovni parkurového skákání. Přitom 70 % sportovců startujících v Global Champions League patří mezi 250 nejlépe umístěných v žebříčku Mezinárodní jezdecké federace.  

Jsme nadšeni, že můžeme oznámit sestavu šestnácti týmů pro rok 2023. K vítězství ve finále GCL a Super Cupu GCL bude zapotřebí výjimečných týmových výkonů, odměnou však bude ohromující finanční odměna. Našim fanouškům chceme nabídnout opět to nejlepší v parkurovém skákání. Těšit se mohou v rámci vysílání GCTV na nové funkce využívající nejnovější technologie, které obohatí zážitek ze sledování. Rád bych osobně poděkoval zástupcům společnosti Longines, našemu dlouholetému titulárnímu partnerovi Longines Global Champions Tour, za jejich podporu,“ uvedl prezident Global Champions Jan Tops. 

Letošní ročník začne v katarském Dauhá ve dnech 2. až 4. března. V dubnu navážou Miami Beach a Mexico City, v květnu se dění přesune do Madridu. Nejvíce nabitým měsícem je červen, zahrnuje čtyři destinace v Ramatuelle / Saint Tropez, v Cannes, ve Stockholmu a v Paříži. Červencovými zastávkami jsou Monako a Riesenbeck, v srpnu budou následovat Londýn a Valkenswaard, v září pak Řím a New York. 

Základní část série vyvrcholí na konci října v Rijádu a tečku udělá již popáté GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně, kde se odehraje ve dnech 16. až 19. listopadu GCL Super Cup a LGCT Super Grand Prix. Podrobnosti o celém seriálu jsou na adrese www.gcglobalchampions.com.



Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.