Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

Také v roce 2018 se koná seriál závodů nazvaný Prorodeo Tour. Kalendář uvnitř. Aktualizace 3. 8.: Prorodeo Tour 2018 zrušeno.

3. 8.

Vážení závodníci, obchodní partneři, fanoušci rodeí i spoluorganizátoři,

od počátku letošního ročníku se řada nejen sportovních stájí potýká ze závažnou hříběcí nákazou, kvůli které se nemálo závodníků nezúčastnilo dosavadních závodů a kvůli které již došlo ke zrušení tří kol soutěže. Nejenže je objektivnost seriálu značně zkreslená, ale především míra rizika nákazy je již příliš vysoká. Ochrana zvířat (všeobecně Animal Welfare) je jednou ze zásad, které si PRCzA vzala za své. Rozhodli jsme se eliminovat možnost nákazy v rámci našich možností. Přistoupili jsme k razantnímu kroku a dali tak prostor ke zklidnění situace.

Na mimořádném setkání rozhodlo prezídium Pro Rodeo Czech Association o zrušení Prorodeo Tour 2018.

Současně jsme došli k závěru, že malý odpočinek od mnoha let pořádání závodů napomůže znovunabytí sil jednotlivých aktérů seriálu a ještě něčeho, čím jsme před mnoha léty oplývali a co jsme v evolučním procesu vývoje Prorodea tour částečně ztratili. Setkávání se kovbojských přátel v jeho počátcích, společné večery a závodění pro radost i body do šampionátu spolu s organizační připraveností dalo vzniknout nejen celorepublikově uznávanému poloprofesionálnímu seriálu závodů. Prorodeo uvedlo do života nové disciplíny, nová pravidla a celkově nové pojetí rodea v Čechách. Inspirovali jsme některé z našich kolegů a kamarádů ke vzniku nových uskupení, kteří začali pořádat podle nastaveného modelu a pravidel svá sportovní klání na vlastních rančích nebo jim blízkých. Po devíti letech, kdy byla PRCzA tahounem westernového sportu v České republice, cítíme potřebu „restartu" organizace.

Týdny volna tedy budeme věnovat přípravě nového konceptu závodů, reflektující trend v jiných pořadatelských zemích – profesionalizace a specializace westernového sportu. Tento nový koncept bychom Vám rádi představili a tímto si Vás dovolujeme pozvat na mimořádnou zářijovou valnou hromadu PRCzA, kde budou i zástupci našich partnerů, seznámíme Vás se zdravým hospodařením asociace a navrhneme Vám naše představy o směřování rodeové soutěže v ČR (termín VH bude sdělen s dostatečným předstihem). Uděláme vše proto, abychom udrželi stávající aktivní jezdce a přivedli do našich řad nové či staronové závodníky ze širšího okolí.

Po dobu výluky závodů bude možné po předchozí telefonické domluvě na aréně Halter Valley uspořádat společné tréninky či setkání.

Dovolte nám popřát Vám hezké léto a těšíme se na setkání s Vámi na začátku podzimu.

Prezidium PRCzA z.s.

 

18. 7. 

Vážení jezdci, diváci a ostatní účastníci rodea,
z důvodu výskytu dalšího ohniska hříběcí nákazy jsme se pro bezpečnost všech koní rozhodli zrušit 5. a 6. kolo Prorodea Tour 2018 (konkrétní termíny těchto rodeí jsou 21. – 22. července a 4. – 5. srpna).
O budoucím průběhu šampionátu Vás budeme informovat.
Děkujeme za pochopení a přejeme poklidný zbytek prázdnin.
Váš Prorodeo Tým

 

5. - 6. 5. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o.

19. - 20. 5. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o.

2. - 3. 6. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o.

16. - 17. 6. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o.

21. - 22. 7. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o.

4. - 5. 8. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o.

25. - 26. 8. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o.

8. - 9. 9. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o.

Další akce pořádané PRCzA v roce 2018

9. - 9. 6. Rookie Day HALTER VALLEY s.r.o. propozice

11. - 11. 8. Friend Fest Dostihové závodiště

 

5. - 6. 5. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o. 19. - 20. 5. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o. 2. - 3. 6. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o. 16. - 17. 6. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o. 21. - 22. 7. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o. 4. - 5. 8. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o. 25. - 26. 8. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o. 8. - 9. 9. HALTER VALLEY Dnešice HALTER VALLEY s.r.o. Další akce pořádané PRCzA v roce 2018 9. - 9. 6. Rookie Day HALTER VALLEY s.r.o. propozice 11. - 11. 8. Friend Fest Dostihové závodiště

 

 

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

ProRodeo Tour 2017

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

ProRodeo Tour 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.