Odpověď České jezdecké federace na otevřený dopis Martina Blažka

Odpověď zveřejňujeme v plném znění.

Vážený pane Blažku,

děkuji Vám za Váš dopis z 21. dubna, ve kterém se vyjadřujete především k výjimce z opatření ministerstva zdravotnictví, díky které může své závody pořádat Asociace Český skokový pohár a k tomu, že jsme v naší žádosti opomenuli ostatní disciplíny. Jak sám víte, velmi vítám každou diskusi, která nás posune kupředu. Musíme však vycházet z reálných faktů, nikoli domněnek či tvrzení, která nejsou pravdivá. 

Výkonný výbor ČJF nepodpořil samostatné udělení výjimky pro Český skokový pohár, protože jej o to nikdo nepožádal. V dané věci vůbec nejednal, jak lze dovodit například ze zápisů z jednání VV. Vzhledem k tomu, že výkonný výbor je jediným představitelem ČJF, který má pravomoc takové udělení výjimky podpořit - a on tak neučinil - nemůže být žádost o výjimku opatřená oficiální podporou ČJF. 

Za sebe navíc musím říct, že i kdyby taková žádost přišla, já osobně bych ji výboru nedoporučila schválit. A to právě proto - jak sám píšete - že bychom podpořili pouze jednu z disciplín. V současné době dokončujeme přípravu  žádosti o výjimku za všechny disciplíny, nikoli jen za skoky, kterou podáme v řádu dní. 

Co se týče fungování v průběhu pandemie v budoucnosti, výkonný výbor bude posuzovat a po splnění formálních náležitostí doporučovat, všechny žádosti, které jeho členové podají. Zatím je možno, s ohledem na vládní nařízení, žádat o udělení výjimky jen pro takové akce, které jsou důležité pro juniorskou či seniorskou reprezentaci. 

Aby se zjednodušila administrativa, je možné, že výkonný výbor deleguje svou pravomoc schvalovat výjimky na některého svého člena či generálního sekretáře, dokud to však neudělá, bude o výjimkách rozhodovat v plénu. O čem však rozhodnout nemůže, je konání základních zkoušek výcviku jezdce, o kterých se ve svém dopisu také zmiňujete. V tomto případě jsme bohužel omezeni - stejně jako všechny ostatní sporty - vládními nařízeními, které je nepovoluje.

Vážený pane Blažku, budu i v budoucnu ráda za diskusi, Vaše postřehy a doporučení. Mohu Vás ujistit, že stejně jako Vám, i nám, členům vedení ČJF jde v první řadě o sport a jeho co nejrychlejší návrat do standardního předkovidového módu. 

S pozdravem
Ing. Olga Plachá

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.