Český drezurní pohár 2013: Finále na Panské Líše

V roce 2013 se uskuteční celkem devět kol Českého drezurního poháru, který je vypsán ve třech kategoriích: Belzet Cup (pro dvojice startující v soutěžích STG a IM1), Equiservis Cup (pro jezdce startující v soutěžích JU, JD a JJ) a Beckmann Trophy (pro juniory a pony jezdce). Pravidla i termíny kol ČDP 2013 najdete příloze pod článkem.

Aktualizace 5. 9. 22:50 HOD: Do příloh článku přidány seznamy jezdců, kteří se kvalifikovali do finále ČDP.

Aktualizace 4. 9. 20:45 HOD: Pozor! Došlo ke změne propozic na finále ČDP. Upravený rozpis naleznete zde.

Aktualizace 12. 8. 19 HOD: Jen několik týdnů po prázdninových skokových závodech pořádal JS Galatík o. s. další kolo ČDP a zároveň Mistrovství Zlínské oblasti v drezuře – Memoriál Ing. Věry Vojáčkové.

Před deseti lety si Ing. Petr Galatík toužil splnit svůj sen a začal s předěláváním rozpadlých prostorů JZD. Dnes se na písčitém povrchu pořádají závody parkurové, drezurní i všestrannost.

V sobotu 20. 7. v osmou hodinu ranní byli rozhodčí připraveni nejen hodnotit, ale i pomáhat hledat jezdcům chyby a nápravy. Nejlepší souhru jezdce a koně předvedl v JD/2009 několikanásobný mistr Slovenska v drezuře – Rudolf Kohút s Barbarou za Slovensko a v neděli se mu povedl stejný úspěch, za ten vděčí hlavně tvrdé práci a dobrému trenérovi. Spolu s ním přivedl i syna, který třeba díky tvrdé práci a výcviku otce bude dosahovat podobných úspěchů. Nejnáročnější sobotní soutěž SG/2009 vyhrála Zdenka Skripová a Sacramoso Xantosa XLVI – 82 za JK Skrip Dobročkovice.

I tento rok nás svou přítomností poctilo několik slovenských jezdců. Na Slovensku je  málo závodů na takové úrovni, tak zavítají i na Moravu, navíc jsou v Těšánkách každý rok nesmírně spokojení. Možná je tedy uvidímě na dalších závodech. Více informací naleznete na stránkách www.zocjf.cz

Syn Rudolfa Kohúta předvádí svůj soulad s koněm.

Text i foto Kristýna Navrátilová

Aktualizace 8. 8. 8:45 HOD: Do přílohy pod článkem byly vloženy průběžné žebříčky ČDP před posledními dvěma koly. Tento týden 10.-11. 8. se uskuteční kvalifikační kolo v Těšánkách a 23.-25. 8. ve Vrchovanech. Zde se rozhodne, které dvojice postoupí do finále.

Sledujte výsledky na www.ceskydrezurnipohar.cz

Ve vedení ČDP Belzet Cupu je aktuálně Šárka Charvátová s koněm Saint Tropez, v ČDP Equiservis Cupu i Beckmann Trophy Junior vede Barbora Marešová a Remember Me, v ČDP Beckmann Trophy (pony) je na špici Barbora Kamírová a Lipton Sinaj.

Aktualizace 16. 6. 20:00 HOD: V IM1 se první umístila Š. Charvátová s koněm Saint Tropez.

Aktualizace 15. 6. 21:30 HOD: Vítězem dnešního IMI se stal F. Sigismondi s koněm Trevis Jospo.

Aktualizace 12. 6. 0:10 HOD: 4. kolo ČDP se odehraje již tento víkend na Panské Líše. V kategorii Jezdecké závody naleznete již nyní startovní listiny.

Rekordní počet přihlášených dvojic je na víkendové 4. kolo kvalifikace Českého drezurního poháru, které se uskuteční v jezdeckém areálu Panská lícha 15. - 16. června. V sobotu se můžeme těšit na 142 startů, v neděli pak na 130. Závodit se bude na 2 obdélnících každý den od 9.00 hodin. V Jezdeckém areálu tak proběhne zatěžkávací zkouška před nadcházejícím Světovým pohárem, který se koná ve dnech 21.-23. června.

Atualizace 27. 5. 17:30 HOD: Drezurní úlohu IM1 vyhrála dvojice P. M. Civišová a Santana 3. Výsledky naleznete v Jezdeckých závodech!

Aktualizace 26. 5. 9:30 HOD: Sobotní soutěž SG/2009 vyhrála dvojice H. Vašáryová a Luis Lasalle. Podrobné výsledky naleznete v sekci Jezdecké závody.

Aktualizace 22. 5. 23:00 HOD: Do sekce Jezdecké závody přidány startovní listiny. POZOR - Vzhledem k vysokému počtu startujících jsou posunuty začátky prvních soutěží (v sobotu na 6:30, v neděli na 7:00)! Podrobnější informace naleznete na stránkách pořadatele.

Aktualizace 16. 5.: Přidána fotogalerie z neděle. Naleznete zde.

Aktualizace 12. 5. 17:20 HOD: V IMI zvítězila dvojice F. Sigismondi a Trevis Jospo s 68,816 procenty. Další výsledky zde.

Aktualizace 11. 5. 23:30 HOD: V soutěži stupně T zvítězila dvojice M. Šlamborová a Pampalini. Kompletní výsledky naleznete v záložce "Jezdecké závody". Přidána fotogalerie.

Aktualizace 10.5. 22:55 HOD: Do sekce Jezdecké závody přidány výsledky z 1. dne. Hlavní soutěž JU/2009 vyhrála dvojice P. M. Civišová a Be Impressed.

Aktualizace 8. 5. 17:30 HOD: Přinášíme předběžné startovní listiny. Případné změny ve startovních listinách zašlete pořadatelům na info@farmaptyrov.cz.

Aktualizace 30. 4. 10 HOD: Včera byla uzávěrka objednávek boxů na první kolo ČDP na Ptýrově, ale ještě dnes pořadatel umožňuje těm, kteří ze závažných důvodu tento termín nestihli, si boxy objednat.


Aktualizace 12. 4. 22 HOD: Vložen rozpis na první kolo ČDP.

Původní informace z 22. 3.:

Více info zde.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.