Češi šestí na EuroSlide 2007

Ve dnech 15. - 19. srpna se ve francouzském Mooslargue konal reiningový šampionát FEI European Reining Championship (FEI CRIO 4*) Euroslide 2007, jehož se zúčastnilo celkem 12 evropských zemí. Český tým startoval ve složení Klára Šalková – Smart Chiconita, Hynek Fister – Monty Blue Sky, Karel Barotek – Hollywood Spinstep a Roman Zimmermann – RDH Genuine Cookie. Tým podal velmi dobrý výkon a umístil se celkově na 6. místě. Klára Šalková se s hřebcem Smart Chiconita kvalifikovala do finále jednotlivců a umístila se celkově 16.


Celý šampionát se nakonec nesl v duchu souboje dvou zemí, Německa a Itálie. Přesto i český tým podával maximální výkon a jeho výjezd byl vyhodnocen jako nejlepší reprezentační výkon v historii českého reiningu.


Závody začaly v podstatě už ve středu velmi přísnou veterinární přejímkou. V týmech startovaly vždy 4 soutěžní dvojice, nejhorší výsledek se do celkového součtu nazapočítával. Soutěž hodnotilo šest rozhodčích - J. Boogaerts (BEL), R.Hesselschwerdt (GER), S. Katschker (AUT), A.Kronshagen (LUX), F.Massi (ITA), F. Zurcher (SUI).




Naši jezdci do jednoho podali maximalní výkon, i když se nevyhnuli drobným chybám. Přesto všichni zajeli skóre nad 200 bodů. Karel Barotek - Hollywood Spinstep 202, Hynek Fister - Monty Blue Sky 204,5, Roman Zimmermann - RDH Genuine Cookie 205,5 a Klára Šalková - Smart Chiconita 207. V celkovém pořadí tedy náš tým skončil na 6. místě. Vítězným týmem se stalo družstvo Německa, stříbrní byl Italové, bronz vybojovalo družstvo Švýcarska.

Klára se Smartem postoupili do finále jednotlivců, což se českému týmu v historii FEI ještě nepodařilo a celkově skončili na 16. místě. Mistrem Evropy se stal David Brighenti - OT Taris San Peppy (ITA) 226, vicemistrem se stal Nico Hörmann - Big Time Rooster (GER) 225,5 a bronz získal Genaro Lendi - Miffilenium (ITA) 222,5.


Neoznačené foto: Kateřina Dziadková

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.