CZQHA Horsemanship Clinic již pošesté

Již pošesté se sešla skupinka účastníků na oblíbené akci CZQHA pod záštitou AQHA: Horsemanship clinic. Vedoucími jsou lektoři z renomovaných universit v USA, kteří se věnují studiu „koňské problematiky“ (equine science) a jsou také úspěšnými jezdci a trenéry.

Tento rok se na začátku srpna na ranči El Paso sešlo celkem osmnáct účastníků s koňmi všech plemen, aby se pod vedením týmu z Texas Tech University dozvěděli spoustu zajímavostí, důležitých tipů pro práci s koňmi a zdokonalili se v praktickém ježdění.

Byli opět rozděleni do čtyř skupin a se svým lektorem a překladatelem intenzivně pracovali na odstranění problémů a zdokonalování se. Tato klinika jde napříč jezdeckými styly a disciplínami. Výhodou je, že trenéři velmi flexibilně program přizpůsobují potřebám jednotlivých účastníků a skutečně se jim velmi individuálně věnují. Tak se pracovalo na obecných jezdeckých základech (správné nacválání, přeskok, přechody, změna tempa), ale i na specifických prvcích pro soutěžní disciplíny (překážky v trailu, úloha v horsemanshipu, kruhy v reiningu atd.).

Soudě dle slov účastníků byli všichni nadšeni nejen z toho, co se dozvěděli, ale i z přátelské atmosféry, která na kurzu díky bezprostředním a pozitivně naladěným trenérům a dobré skladbě studentů panovala.

Praktické části byly doplněny teoretickými přednáškami. Počet účastníků a úroveň těchto kurzů stále roste, takže doufáme, že se příští rok uskuteční další a ještě úspěšnější Horsemanship Clinic.

CZQHA děkuje především ranči El Paso a Iloně Červenkové za výborné prostředí pro tuto akci a všem, kteří při organizaci a překladech na klinice pomáhali.

Tým lektorů z Texas Tech University a reprezentantka AQHA
Tým lektorů z Texas Tech University a reprezentantka AQHA při rozhovoru s účastníky kliniky.

Ranč El Paso poskytl pro kliniku příjemné a stylové prostředí.
Ranč El Paso poskytl pro kliniku příjemné a stylové prostředí.


Lektoři se jezdcům věnovali velmi individuálně. Zde se nacvičují jednotlivé překážky trailu.

Mgr. Jitka Kynclová

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.