Euro Amateur Cup 2008 v ČR - akce, která se nekonala

Premiéra Euro Amateur Cup, tedy soutěže mezinárodních týmů nejlepších jezdců s koňmi plemene American Quarter Horse, se měla konat v Čechách o víkendu 31.5. - 1.6.2008 (na ranči Jirák Quarter Horses). Jak tento areál, tak spolupořádající CZQHA učinili všechno pro to, aby byla tato akce dobře připravena a jako první skutečně mezinárodní soutěž v all around disciplínách u nás proběhla k všeobecné spokojenosti. Náš tým ve složení Petra Šotkovská, Helena Česalová, Markéta Zezulková, Ivana Pohlová a Olga Kadlecová se nadšeně na soutěž připravoval.

Oficiálním pořadatelem byla FEQHA (federace evropských QH asociací), která byla ze strany CZQHA informována o specifickém požadavku českých veterinárních předpisů: krevním testu na infekční anémii, který se ve většině států EU neprovádí. Přesto, že jsme na toto upozorňovali, požadavek nebyl týmům show managementem předán a čtyři ze šesti pak přijely bez potřebných veterinárních dokladů. Důsledkem toho bylo rozhodnutí veterinárního dozoru, že koně musí opustit Českou republiku.


Zklamání a ztráta, která se dotkla majitelů ranče, CZQHA, týmu, ale i celé české zainteresované koňské veřejnosti, je obrovská a bude trvat dlouho, než tato hořká příchuť vymizí. Doplatili jsme na to nejvíce my, přestože na české straně se neobjevilo jediné pochybení...

Akce se narychlo přesunula do Kreuthu, kde proběhla, český tým se zúčastnil v oslabeném složení: Markéta, Ivana a Helena. Přesto se naše reprezentantky v jednotlivých disciplínách velmi dobře umístily (nejlépe např. Markéta Zezulková na třetím místě v reiningu), celkové výsledky můžete shlédnout na tomto linku:

http://www.wittelsbuerger.de/dqha/info/2008/feqha_amateur_cup.htm

Našemu týmu tímto děkujeme za příkladnou reprezentaci a také všem, kteří se na přípravě akce podíleli.

CZQHA zveřejnila na svých i zahraničních stránkách oficiální vyjádření k celému incidentu, a to především vzhledem k dojmu, který přesun a i následné informování o něm, vyvolaly.

Viz http://www.czqha.cz/zpravy.php?id=798


Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.