Prorodeo tour 2011 opět ve Svojeticích a úspěšně

Ve dnech 23. - 24. července se na Ranchi El Paso ve Svojeticích konalo 8. kolo Volkswagen Prorodeo tour 2011. Ani tentokrát nebyla nouze o skvělé jezdecké výkony a i tentokrát početného pole jezdců. Bylo to již druhé kolo, které se jelo ve Svojeticích. To zároveň potvrdilo, že se jezdcům i divákům na El Pasu líbí. Účastníků přijelo rovnou 72 ve srovnání s prvním kolem, kdy se čítalo 45 startujících. Diváků již v sobotu dopoledne bylo mnohem více, než v minulém kole za celý víkend.

Pro jezdce byly připraveny tradiční i zbrusu nové disiplíny, jako například speed penning, kde proti sobě zrcadlově jedou dva jezdci, a do dalšího kola postupuje jezdec, který dřív oddělí správné číslo telete a přežene ho do ohrádky. V této disciplíně se v posledním kole utkala Monika Spilková na koni Jack Hollywood Breeze s Lukášem Davidem na koni Dante Red Bow Too. Právě v této soutěži Monika svým vítězstvím ukázala, že i ženy dokonale ovládají práci s dobytkem.

Práce s dobytkem

Čistě rodeové disciplíny zastupovaly hlavně lasařské disciplíny, Calf Roping – vítěz Radek Holub na koni Smart Top Jet, Ranch Roping – Milan Pata na koni Sioux City Hollywood, ale také adrenalinový Steer Wrestling, kdy jezdec pokládá v plném cvalu tele na zem. Zde zvítězil Radek Holub na koni Smart Top Jet.

Ovšem ani Ranch Cutting si v oblibě u diváků a jezdců s rodeovými disciplínami nezadá. Vítězství Ondřeje Houšky bylo v početném poli jezdců velmi cenné.

Součástí tohoto seriálu je i NBHA (Barreová Associace), která divákům předvedla rychlost a dokonalé obraty v závodech Barrel Race. Nejlepší jízdu předvedl Vladimír Šedivý - Hollywood Doc Cash a mezi juniory Klára Patová - Sioux City Hollywood. V Pole Banding vyhrála Dana Provazníková a Gerry, mezi juniory Markéta Škorpilová s Oktanou.
Hlavní náplní víkendového klání ovšem byly disciplíny pořádající Team Penning Associace, tedy Team Penning, ve kterém si prvenství odnesl Radek Holub a Jerry Adriani De Camargo a ve dvojici navíc porazili všechny ostatní tříčlená družstva. Dále Open Arena Sorting v čele s Miroslavem Hlaváčkem, Antonínem Frintou a Radkem Holubem.

V Cuttle Pennig se dařilo Václavovi Vacíkovi a My Mom Want It All, mezi juniory zvítězila Zuzana Kunclová a Miss Rose Fella.  Nechyběla ani disciplína vonící novotou Ranch Sorting, kde bodoval Miroslav Hlaváček a Petra Čechová.

Prorodeo

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.