ProRodeo Tour 2016: 1. kolo

První kolo Strabag Prorodea Tour 2016 probíhalo ve dnech 30. dubna a 1. května v Halter Valley. Celkem 55 jezdců startovalo v osmi soutěžních disciplínách ve třídě open a třech disciplínách ve třídě juniorů. Více uvnitř.

Jako každé závody byl program oficiálně zahájen v jednu hodinu slavnostním nástupem, kdy za účasti všech jezdců proběhlo představování všech zúčastněných států, hraní jejich národních hymen a seznámení diváků s partnery letošního roku. Pro velký počet zúčastněných jezdců se oba dva dny jezdilo do pozdních odpoledních hodin.

V juniorské třídě byl nejúspěšnějším jezdcem Pavel Laštovka na koni AVN Joselita CD Dual, který získal 12 bodů. Tyto body sbírají junioři celou sezonu a na konci je vyhlášen ten nejlepší, který získá titul Junior All Around Champion Czech republic.

Pavel Laštovka se stejným koněm získal i první místo ve třídě open v disciplíně Ranch Cutting.

Disciplíně Cattle Penning vládly ženy a dívky, které obsadily první tři místa. První Zuzana Kunclová na koni Miss Rose Fella, druhá Šárka Janečková na koni Whiz Doc Poco Jac a třetí místo Michaela Jokešová na koni Nett. Disciplínu Team Penning vyhrály opět dívky Bára Němečková, Sára Křesinová a Šárka Janečková, druhé místo přenechaly pánům z Jižních Čech Michalu Sládkovi, Bohuslavu Kolářovi a Jiřímu Jarošovi. Třetí a čtvrté místo obsadily týmy z ranče Silver Way, dámy Zuzana Kunclová,Štěpánka Kristýna Stříbrná a Stříbrná za sebou nechaly tým Petra Stříbrného, Andreje Posselta a Marka Zábranského.

Disciplínu Ranch Roping překvapivě vyhrál Jiří Jaroš na koni RH Diablo Kid, nechal za sebou Milana Patu a Radka Holuba,na čtvrté místo se probojoval junior Šimon Šebek. V disciplíně Breakaway Calf Roping získal první místo a body Jan Ryba s koněm Whinny Blue Gun, druhé místo Jerri Adriani De Camargo na koni Cheyenne a třetí místo Radek Holub na koni Zan Sea Bar. Týmovou disciplínu Team Roping vyhrála Petra Mikasová a Marek Zábranský. Marek získal spolu s Janem Rybou i odměnu za nejrychlejší dosažený čas.

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.