ProRodeo Tour 2016: 2. kolo

V sobotu a v neděli 21. a 22. května se na ranči Halter Valley u Dnešic uskutečnilo 2. kolo Prorodea Tour. Závodu se zúčastnilo celkem 54 jezdců a 48 koní. Počasí nám přálo a teploměry ukazovaly neuvěřitelných 29°C.

Závodilo se celkem v sedmi disciplínách v kategori open, z toho tři lasařské, tři penningové/dobytkářské a disciplína Barrel Race, a ve třech juniorských disciplínách. Sobotní dopoledne zahájila disciplína Ranch Cutting, kterou vyhrál zdeněk Géba s klisnou AVN Joselita CD Dual. Poté následovala disciplína Cattle Penning v obou kategoriích. Vyhrát se podařilo Šárce Janečkové s koněm Whiz Doc Poco Jac, se kterým se na prvním kole v této disciplíně umístila na druhém místě. Další disciplínou byla disciplína rychlostní - Barrel Race. V ní se na prvním místě stejně jako na prvním kole umístila Sára Křesinová s koněm Colledaro. Po odjetí těchto disciplín se jezdci s koňmi shromáždili na aréně na slavnostním nástupu. Po odehrání polské a americké hymny následovala hymna česká, kterou živě odzpíval 6 letý Bruno Bezděk.

Následovala první lasařská disciplína - disciplína Breakaway Calf Roping. S lasem v ruce exceloval Milan Pata, který nejen vyhrál ale zajel i zatím nejrychlejší čas letošní sezony a s časem 2.14 se velmi přiblížil rekordu této disciplíny. Dobytkářskou disciplínu Trailer Loading, ve které bylo zapsáno neuvěřitelných 21 startů, nakonec vyhrála rodinná dvojice Šárka Janečková s otcem Zdeňkem Janečkem. Po ukončení této discilpíny byl také znám juniorský All Around Champion tohoto kola - teprve desetiletá Petra Dufková, kterou zisk cenných bodů tak posunul do čela průběžného pořadí juniorské Championa v roce 2016. Závěrem dne se také odjela obě kola disciplíny Team Roping, kterou po velkém boji vyhrála dvojice Milan Pata a Zdeňěk Géba.

Výherci finálových disciplín si mezi sebou v tomto kole rozdělili dotaci 50.000,- a láhev bourbonu Four Roses, bylo tedy opravdu o co soutěžit a jezdci se svými časy velmi přiblížili rekodrům. Kromě již zmiňovaného Breakaway Calf Ropingu se také v disciplíně Cattle Penning povedlo zajet téměř rekordní čas - Michalu Sládkovi a jeho klisně Shez Gunner Kiss se povedl krásný čas 18.31 sec.

Po náročném víkendu se tak v čele obytkářských disciplín drží Bohuslav Kolář, Šárka Janečková, v ropingových disciplínách Milan Pata s Janem Rybou a Monika Týglová a v juniorech Petra Dufková.

 

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.