Tým českých dětí reprezentuje českou Quarter Horse scénu v USA

V pátek, 23. června, začal tréninkovou částí v Amarillu (Texas, USA), tedy v kolébce plemene koní American Quarter Horse a sídle AQHA, první ročník American Quarter Horse Youth World Cup. Jedná se o světový pohár, v kterém se v soutěžní části, probíhající do 2. července, utkají týmy dětí z celého světa.

Všichni účastníci, včetně individuálních, budou soutěžit na koních, které neznají a mají možnost s nimi pouze krátce trénovat. Požadavek na universálnost jezdců je značná, tým se musí zúčastnit v těchto disciplínách: showmanship at halter, reining, western pleasure, western horsemanship, hunter under saddle, hunt seat equitation, western riding, trail a cutting.

Český tým se skládá samozřejmě z nejúspěšnějších mladých českých závodníků, které v sedle QH na kolbištích vídáme. Mají na kontě již mnohé tituly z AQHA soutěží doma i v zahraničí, stejně tak jako tituly ze soutěží WRC a ČJF. Většina z nich také velmi úspěšně reprezentovala ČR na evropské obdobě tohoto poháru, Euro Youth Cup loni v červenci v Mooslargue, Francie.

Členy týmu tedy jsou: Markéta Zezulková, Kateřina Švédová, Tereza Klausová, Pavel Orel a Václav Orlita. Individuální účastnicí je Veronika Petlanová.

Přejeme našim závodníkům mnoho úspěchů a děkujeme zároveň za podoru jejich rodičům a trenérům týmu ing. Kláře Šalkové a Karlu Kubatovi.

Příbuzné články:

 

Související odkazy:

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.