Western Show Trojanovice 2005

V sobotu 9. července se v areálu jezdeckého klubu Trojanovice konal již třetí ročník Western Show. I přes rozmary počasí se do Trojanovic sjelo 17 dospělých jezdců a tři junioři.

Program zahajoval vicemistr Evropy v žonglování s revolvery Radim Jessi Michálek. Mezi další ukázky patřilo lasování na koni, kterého se ujal Ivo Rára. Při závěrečném lasování roztočil 20m dlouhé laso nejen kolem sebe, ale i kolem celého koně. Že má Ladislav Rýc velmi pěkně přiježděného koně dokázal v precizně zajeté reiningové úloze, na jejímž závěru položil koně ze sedla. Mezi divácky atraktivní ukázky patřila práce s bičem. Manželé Radim a Petra Michálkovi, jejichž bičařská show získala již nejedno ocenění, byli odměněni bouřlivým potleskem. O tom, že kvůli spadlému klobouku nemusíte sesedat z koně, přesvědčila diváky Markéta Rárová. Její koník Romeo zůstane stát bez hnutí, i když jezdec stojící na jeho hřbetě práská bičem. Džigitovky v podání Ivoše Ráry za doprovodu španělsky oděných tanečníků přinesly do zatažených Trojanovic trošku španělského slunce.

Po slavnostním nástupu s vlajkami a představení všech jezdců a koní začaly rychlostní disciplíny. V juniorech zářila Lucie Strnadová na koni Markýza z domácího jezdeckého klubu Trojanovice, která vyhrála všechny disciplíny ve své kategorii.

Na prvních místech v kategorii dospělých se postupně vystřídalo několik jezdců. Ze slalomu kolem tyčí si prvenství odvážel nejstarší účastník Josef Krajča na šestnáctileté valachovi jménem Vatikán. V barelech naopak exceloval jeden z nejmladších koní, čtyřletý Jack v sedle s Ladislavem Rýcem. Tato dvojice obsadila první místo také v disciplíně keyhole race - klíčová dírka.

Letos poprvé mohli diváci zhlédnout barely v podání úřadujícího mistra republiky Antonína Sekaniny, který tuto trať absolvoval \"po svých\", protože jeho kůň se přes zranění nemohl zúčastnit. Velikým překvapením bylo, že se svým dosaženým časem vešel do první desítky účastníků této soutěže.

Nejrychlejší čas v disciplíně záchrana měla dvojice Irena Kacířová jako jezdec na plnokrevné klisně Domině a Ladislav Rýc jako zachraňovaný. Letošní ročník poctil svou návštěvou i Vinnetou v podání Ivoše Ráry, který svou razantní jízdou na klisně Jessice vybojoval první místo v arabské jízdě. Tato disciplína nepatří mezi tradiční westernové disciplíny, ale svou atraktivností si získala sympatie jezdců i diváků. Po krátké přestávce se divákům tajil dech, když Jaroslav Kabelka na koni Šejn překonávali ohnivou bariéru.

Divácky nejvíce adrenalinová disciplína byla až na úplném závěru letošního Western Show. Závod koně s motorkou si získal své stálé fanoušky a každý rok můžeme sledovat, zdali zvítězí stroj nad přírodou. Letošní klání bylo velice vyrovnané. S motorkou změřilo své síly osm statečných jezdců a ještě statečnějších koní. Motokrosový jezdec František Zlý nenechal nic náhodě a z celkového počtu startů byl úspěšnější než jezdci na koních. Pořadatelé nezapomněli ani na jezdce, kterým se v soutěžení nezadařilo a ti si pak odváželi cenu útěchy v podobě balíčku sladkostí.

Velký dík patří divákům, kteří vydrželi až do konce, i přes drobnou nepřízeň počasí. Nashledanou u čtvrtého ročníku Western Show Trojanovice 2006, tradičně druhou červencovou sobotu.

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.