Bezohledný řidič usvědčený díky kameře na helmě

Ian Thatcher z Finchampsteadu byl u soudu uznán vinným z bezohledné jízdy díky záznamu z kamery umístěné na helmě jezdce, kterého ohrozil. Incident se odehrál již minulý rok v listopadu, když Linda Harrison jela na svém koni s kamarádkou po silnici směrem ke Coombes Woods v Anglii.

Dvojice se blížila ke kruhovému objezdu na Barkham Street, když auto řízené Thatcherem začalo koně předjíždět. V protisměru však jel červený Ford, který tak byl nucený náhle zastavit, aby se vyhnul srážce s předjíždějícím autem. Thatcher, který navíc ještě telefonoval za jízdy, se pak prudce zařadil těsně před koně. Obě jezdkyně měly oblečené reflexní vesty a paní Harrison ještě navíc na helmě připevněnou HD kameru. "Naštěstí jsem měla kameru na helmě," prozradila pro Horse & Hound. "Koupila jsem si ji, protože už mám dost všech bláznivých řidičů a takových těsných průjezdů aut kolem koní jsem již několik absolvovala. Můj kůň je naštěstí hodný a tak se zatím nesplašil."

"Obraz z kamery je výborný, doporučila bych kameru všem jezdcům, je lehká a ani o ní během jízdy nevíte, že ji máte," doporučuje dále paní Harrison.

Thatcher byl na základně záznamu z kamery paní Harrison odsouzený k pokutě 383 liber a šesti trestným bodům.

 

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.