Black Horse Show 2009: představení plné fríských koní

Již druhý ročník úspěšného divadelně-jezdeckého představení s názvem Black Horse Show bude 9. a 10. října hostit hala na pražském Císařském ostrově. Proč zrovna „Show černých koní“? Prim tu totiž budou hrát uhlově černí fríští koně, vzácné a noblesní plemeno původem z Holandska. Kdo někdy zahlédl jejich ladné křivky, bujnou dlouhou hřívu a okázalé chody, ten ihned pochopil, proč se jim říká černé perly. Společně se svými jezdci nám představí zajímavá historická období, scénická show nabídne ohlédnutí do dob rané gotiky a křížových výprav, navštíví období napoleonských válek, zavede nás na holandský venkov a na mnoho dalších míst.

BHS

BHS

 

V roli moderátorů se představí již osvědčená dvojice,  Jakub Křikava a Jiří Lastovička. Účinkovat budou filmoví kaskadéři skupiny Filmka, herci pražských divadel, nejlepší česká jezdkyně v dámském sedle a mnoho dalších zajímavých osobností. Největší koňskou hvězdou bude špičkový plemenný fríský hřebec dovezený přímo pro tuto show z Holandska, vystoupí také nedávno importovaný hřebec Baron, jediný oficiální servisní plemeník fríského koně v ČR, schválený holandskou stranou. Celkem se v rámci celé show představí přes 40 koní různých plemen, např. také arabští plnokrevníci, lipicáni nebo velkopolský kůň.
Hlavnímu večernímu představení Black Horse Show bude v sobotu 10. 10. od 12 hodin předcházet  bohatý odpolední program nejen pro rodiny s dětmi. Budou zde k vidění ukázky práce se zvířaty (například hiporehabilitace, paravoltiž, smečka loveckých psů, agility, sokolnictví a výcvik služebních psů). Aktivity se zvířaty doplní možnost projížďky populárními a atraktivními terénními vozy značky Hummer nebo šermířská show. Pro nejmenší návštěvníky bude připravena soutěž v malování obrázků, skákací hrad, loutkové divadélko a plno dalších překvapení. Nebudou chybět ani „koňské síly“ v podobě stavebních strojů Caterpillar, rovněž připravených k soutěžení.


Více informací naleznete na www.blackhorseshow.eu. Fotografie z loňského ročníku najdete v připojené fotogalerii (viz odkaz níže).


 Časopis Jezdectví a portál Jezdectví.cz jsou hlavními hipologickými mediálními partnery této akce a díky tomu se rovná stovka z vás bude moci na ní podívat zcela zdarma. Soutěž o vstupenky na úvodní představení bude probíhat od 1. do 30. září.

 

BHS

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.