Červencové Jezdectví vychází právě dnes!

Již posedmé je tu v roce 2014 časopis Jezdectví - prázdniny a dovolené mohou začít, když se máte do čeho začíst! Víte o novém přístupu řešení hniloby kopyt? Nebo o experimentální léčbě, kterou mezinárodní tým provedl v České republice na koni zcela poprvé? Víte, že fyzioterapeut hlavně musí umět koni naslouchat? Používáte při ježdění pomocné otěže? Harbridge, Market Harborough, gogue nebo bungee? Či si chcete zlepšit svůj sed? Dozvědět se o výživě zanedbaných koní? Začíst se do diskuse nad problémy, které naše čtenáře pálí? A jak vypadají závody, kam zavítá vichřice?                    

Víte o novém přístupu řešení hniloby kopyt? Budete se asi divit, ale na světě je biologický přípravek...

Máme pro vás zajímavý příběh sportovní klisny The Alchymist-P. Experimentální léčbu použil mezinárodní tým v České republice na koni zcela poprvé!

Používáte při ježdění pomocné otěže? Průvlečné, průběžné, Harbridge, Market Harborough, gogue nebo bungee? Popíšeme, jak působí.    

Víte, že fyzioterapeut hlavně musí umět koni naslouchat? A že kolikrát musí vyléčit koně zkrz problémy jezdce?

Chcete si zlepšit svůj sed? Metoda pohybového tréninku dorazila i do Čech, a tak se podíváme na pár konrétních případů - jk vysedět pracovní klus nebo i cval, jak s zbavit bolestí zad, jak správně ovládat koně holeněmi a správně pobízet, jak řešit problém s kulatými zády, jak zatěžovat rovnoměrně obě sedací kosti, jak zvládnout piruety na obě ruce, proč váš kůň občas přeskakuje do kontracvalu...

Chcete vědět podrobnosti o výživě zanedbaných a podvyživených koní? Postup bude pomalý, ale v případě jeho dodržování se výsledky určitě dostaví. 

Problémů, které trápí naše čtenáře, se tentokrát sešlo hned několik. Reakce na téma minulého měsíce "Čeká těžbu dřeva koňmi renesance?“ na sebe nenechala dlouho čekat, horlivě se bude diskutovat o on-line přihlašování České jezdecké federace - má to být pomoc pro pořadatele nebo jen zdroj příjmů této organizace?

A jak vypadají závody, kam zavítá vichřice? Vichřice, která odnese stanovou stáj, kde jsou ustájeni koně? Co jezdci, ošetřovatelé, majitelé koní a hlavně koně onu květnovou sobotu vlastně zažili?   

Pro příznivce jezdeckého sportu přinášíme konečnou (snad!) odpověď, jak je to s užíváním bezpečnostních vest, proč stále táhne Hamburské derby a jak to vypadá, když se jeho překonání daří/nedaří, malá lekce italštiny v podobě reportáže z CSI-W Olomouc, nové pořadí žebříčku Pavo Pohár Jezdectví se změnami na špicích, reportáže a ohlasy na jediné mezinárodní závody všestrannosti, další kola ČDP, shrnutí hlavních událostí skokového června, kritérií mladých koní, zajedeme za přírodou a za sportem za vichřicí postiženou Terezou Woznicovou, exkluzivně si popovídáme s vítězem finále světového poháru a mistrem Německa Danielem Deusserem. Připojujeme však i omluvu - avizovaný rozhovor s Bartkem Kwiatkem se nestihl, ale příznivci spřežení mají připravenou reportáž z Vecses a Heřmanově Městce. 

Jako jediný časopis na trhu přinášíme pravidelně informace také z dostihového dění - vyrazíme do Anglie na derby, do Pardubic na kvalifikaci na Velkou a rozebereme si, jestli rovinová třída koně ovlivňuje jeho výkonnost na překážkách.

Westernový svět navštívíme prostřednictvím mistryně mládeže 2013 Sáry Studničkové a také pohledem na Wanted Ranch, domov těch oficiálně potvrzených nejkrásnějších koní ČR.   

Co nového v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem? Co praví autorský zákon o fotografiích? A komu se na českých kolbištích daří? Jestli dočtete až sem, pak vězte, že jste již na konci časopisu. Proberte se ještě inzercí, co kdyby se vám něco hodilo (třeba peletovací linka na použitou podestýlku) a už se můžete těšit na další číslo, které vyjde 30. července:-).

Soubory ke stažení

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.