Cesta starokladrubských hřebců na dánský královský dvůr

Ve dnech 27. a 28. září navštívili zástupci královských stájí v Kodani pod vedením královského štolby pana Per Thuesena Národní hřebčín Kladruby nad Labem, s.p.o. Důvodem návštěvy bylo vyzvednutí dvou čtyřletých starokladrubských hřebců a jejich odvoz do nového domova v historických stájích v centru Kodaně.

Během úterý 27.9. byli hřebci zapřaženi do dvojspřeží i předvedeni pod sedlem. Na hříbárně Františkov si naši dánští partneři prohlédli mladé hřebce ročníku 2013, z nichž by rádi další dva koně na jaře příštího roku zakoupili.

Ve středu 28.9. brzy ráno se výprava vydala na zhruba 12 hodinovou cestu do Kodaně, jejíž součástí je i plavba trajektem. Hřebci Generalissimus Raggiera XLVIII – 4 a Generalissimus Aldea XLVIII – 5 byli pro královské stáje zakoupeni královským štolbou panem Per Thuesenem již v únoru letošního roku a v hřebčíně v Kladrubech nad Labem zůstali dále ve výcviku. V Kodani je čeká seznámení s ostatními 11 starokladrubskými bělouši a další průprava pro službu v ceremoniální zápřeži.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.