David Varini v ČR

Ve dnech 19. a 20.9.2014 se na hřebčíně v Měníku konal podkovářský seminář se skotským podkovářem, úřadujícím Mistrem světa a Evropy 2014 - Davidem Varinim.

Toto vzdělávací setkání uspořádala firma MUSTAD Hoofcare, která byla hlavním sponzorem vzdělávací akce, ve spolupráci s Živnostenským společenstvem podkovářů a firmou Potřeby pro podkováře pana Pavla Horáka.

Davida Varini

David Varini se vyučil u Jima a Allana Ferrie (členové mezinárodní podkovářské síně slávy) v letech 1995-1999 a v roce 1999 složil zkoušku D.W.C.F (diplomovaná zkouška ve vzdělávacím systému podkovářů ve Velké Británii viz. www.wcf.org.uk).

Po složení zkoušky založil v roce 2001 vlastní firmu společně s Paulem Robinsonem - Robinson&Varini Farriers. David, Paul a jejich dva učňové pracují v celém regionu západního pobřeží Skotska a podkovávají škálu koní, z větší části tvořenou sportovními koňmi se specializací na parkur a všestrannost.

V roce 2002 složil David zkoušku A.W.C.F (vyšší diplomovaná zkouška ve vzdělávacím systému podkovářů ve Velké Británii) a získal také cenu nejlepšího absolventa roku – Varnam Trophy.

David Varini je vášnivý soutěžící, pravidelně se účastní podkovářských soutěží ve velké Británii a jinde ve světě. Každý rok je členem skotské podkovářské reprezentace a od roku 2004 se pravidelně umísťuje v prvé desítce na podkovářském mistrovství světa v Calgary. Mezi jeho nejvýraznější úspěchy patří zejména: Vícemistr světa 2008, Mistr Evropy 2010, Mistr světa 2013 a Mistr Evropy 2014.

 

Odborný překlad zajišťoval MVDr. Zdeněk Žert, CSc., dipl. ECVS.

David Varini zde.

 

 

 

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.