Den otevřených vrat v útulku Bianka

Od požáru Rolinky se často hovoří o činnosti a aktivitě koňských útulků a o jejich schopnosti komunikovat (či také nekomunikovat) s veřejností a dárci. Že jde vše i hladce nás v krátkém příspěvku informuje paní Olga Višňáková jménem útulku pro koně Bianka u Dvora Králové nad Labem.

Po druhou polovinu srpna probíhal v útulku pro koně Bianka u Dvora Králové nad Labem návštěvní čas. V této době se v našem útulku sjíždějí členové i nečlenové, z větší dálky a především děti, přespí zde a tráví svůj čas u našich koníků. Jak můžeme soudit z jejich ohlasů, i letos se setkání opravdu povedlo.



Vystřídalo se zde kolem dvaceti členů z dálky a nejvíce se nás sjelo mezi 20.-23.8. Dne 22. 8. 2007 proběhl totiž v útulku pro koně Bianka den otevřených vrat, jehož se zúčastnilo přes 80 návštěvníků.

V průběhu dne jsme mohli vidět Janu Vanišovou s klisnou Security a jejich jízdu bez sedla i uzdění. Jana Pechlátová se svojí kobylkou Punou nám předvedla přirozenou komunikaci a po této ukázce vyměnila kobylku za šeltii Frenche, který nám předvedl doslova psí kusy. Pak následoval program v podání McKenzie brothers. Jejich ovládání honáckých bičů a žonglování s revolvery bylo obdivuhodné. Do vystoupení byli zahrnuti i nedobrovolní dobrovolníci z publika. A díky paní Visňákové a paní Matušů se lidé mohli dozvědět i o podmínkách příjmu koní do útulku a o tom, jak se koník léčí, jak vše probíhá.

Další osůbky pomáhaly, kde se dalo a především děti měly nejvíce péče. Pro diváky bylo celý den otevřeno občerstvení s příjemnou obsluhou. Dítka se po vystoupení mohla povozit na koni a v soutěži skákání v pytli vyhrát i zajímavé ceny. Také tombola byla bohatá. Všem zúčastněným děkujeme a doufáme, že to byl i pro ně pěkný závěr prázdnin. Věříme, že nás při příštím dni otevřených vrat opět navštíví a podpoří tím záchranu týraných koní a naši práci.

Autorka textu: Olga Višňáková a kol.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.