Dobrá zpráva ze Žďáru nad Sázavou

Jak můžete žít bez koní? Stýská si zpěvák ve známé písničce. A je pravdou, že kdo se k nim přichomýtne, zůstane infikován po celý život. A tak se stalo i nám. Dobrá zpráva, kterou přinášíme, je o 50ti-letém výročí jezdeckého sportu ve Žďáru nad Sázavou!

pan Sojka dnesNáš oddíl byl založen v roce 1957 panem Josefem Sýkorou jako TJ SPARTAK. Jak to tehdy žádala tuhá komunistická realita se název jezdeckého oddílu postupně schovával pod SSM, JUVENU, Plemenářský podnik…


Ale stále stejní lidé se stejným zápalem.

Kuriozní a ne zcela obvyklé bylo,jak se dokázal oddíl živit. Samozřejmě povoznictví a doprava. K tomu organizovali kulturní, výdělečné a hojně navštěvované akce. Recitace, kostýmové divadelní feerie na koních, plesy s činoherní zápletkou. Zároveň se oddíl téměř okamžitě etabloval do jezdeckého sportu mezi ostřílené parkurové matadory.

Do deseti let existence bylo na kontě oddílu několik titulů z mistrovství republiky. 1 až 5 místo na MR bylo téměř každoročním pravidlem.

V současné době všichni stále aktivně žijí a pracují pro jezdecký sport. Někteří založili vlastní jezdecký oddíl. Každoročně se schází na společně pořádaných akcích. Mnozí z nich vychovali nové a úspěšně „infikované“adepty jezdeckého sportu.

Všichni vy,kteří máte koně rádi, byť se na ně jenom se zalíbením díváte, buďte pozdraveni.

Synové a dcery minulosti, současnosti i budoucnosti jezdeckých oddílů ve Žďáře nad Sázavou

P.S.: Dne 2.6.2007 dojde k setkání zakládajících členů a příznivců jezdeckého sportu ve Žďáře nad Sázavou a to sice na Hotelu Grunt, kam jste všichni srdečně zváni.


A co vaše oddíly, jak a čím žijete, jakou mát historii? Napište nám také článek, přiložte pár fotek a pošlete na info@equichannel.cz. Zajímavé texty rádi zveřejníme!

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.