Equitana v plném proudu

Největší koňská show Equitana je v plném proudu. V sobotu 12. 3. otevřela své brány koňským nadšencům a každý den jim přináší různorodý program. I když se v sobotu radovaly hlavně děti na "Dětském dnu", večer si přišli na své všechny věkové kategorie při Hop Top Show, letos s názvem Fabuloso. Neděle - Den chovu - patřila chovatelským akcím a oblíbené večerní show "Hengste 2011" (Hřebci). V pondělí byl tématem dne výcvik, a diváci mohli vidět třeba Klause Balkenhola s jeho úspěšnými žačkami... Více v článku!

Equitana má, stejně tak jako každé dva roky, svým návštěvníkům co nabídnout a ani letos tomu není jinak... V sobotu večer pak probíhala první letošní Hop Top Show Fabuloso.

Hop Top Show Fabuloso. Foto archiv pořadatele


Druhý den (neděle, 13. 3.) byl tematicky zaměřen na chov. Kromě chovatelských ukázek a populární večerní show Hengste 2011 (Hřebci), kde mají diváci možnost shlédnout nejlepší hřebce z celého Německa, byla jistě velkým lákadlem drezurní hodina se světovou jedničkou Isabell Werth.

Večerní show Hengste 2011. Foto archiv pořadatele

 

Na pondělní "den vzdělávání" přizvali organizátoři zkušeného a oblíbeného trenéra Klause Balkenhola, aby při svém semináři "Trénink na nejvyšší úrovni" představil práci se svými úspěšnými žačkami: dcerou Anabell, britkou Laurou Bechtolsheimer a drobnou Helen Langehaneberg.

Klaus Balkenhol se svými úspěšnými žačkami - dcerou Anabell, Helen Langehanenberg a Laurou Bechtolsheimer. Foto archiv pořadatele

 

Úterý, den spřežení, vrcholil závody VW AMAROK Fahrsport Cup, ale součástí programu byly samozřejmě ukázky i z jiných disciplín, dále přirozená komunikace s koňmi a mnoho dalšího. 

 

O dalším dění vás budeme pravidelně informovat a těšit se navíc můžete na reportáž v dubnovém Jezdectví (fotoaparát si s sebou poveze Magdaléna Straková, takže vysoká kvalita obrazového materiálu je zaručena! :o))

 

Kompletní galerie naleznete na stránkách pořadatele www.equitana.com.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.