Fieracavalli 2012: Čtyři dny oslav koní po 114. ve Veroně

Již 114. ročník velkolepých oslav koní v severoitalské Veroně odstartoval ve čtvrtek 8. 11. a trval až do neděle. Během čtyř dní na více než 155 tisíc návštěvníků čekalo téměř 660 vystavovatelů z 28 zemí na 100 152 metrech čtverečních a přes 3 tisícovky koní zastupujících více než 60 plemen. Veškeré zboží týkající se koní a jezdectví, sport na té nejvyšší úrovni, chovatelské perly, show - to vše přinesl další ročník Fieracavalli!

Aktualizace 12. 11. 19 HOD: Vložena tisková zpráva z průběhu 114. ročníku Fieracavalli.

Od 8. listopadu do 11. listopadu se tradičně ve Veroně konal 114. veletrh agroturistiky a jezdectví Fieracavalli. Obyvatelé Verony a zahraniční návštěvníci si i letos užili bohatého programu doplněného o zábavné show a doprovodné exhibice.

Verona je tím pravým městem pro všechny milovníky koní. Tradice veletrhu a Fieracavalli sahá až do roku 1897. Tehdy šlo o významný koňský trh. Dnes platí za jednu z nejvýznamnějších událostí v Itálii, kam se sjíždějí statisíce návštěvníků z celého světa, několik set vystavovatelů a tisícovka domácích i zahraničních novinářů.      

Galavečer, který se tradičně konal na začátku veletrhu, se letos nesl v duchu tanečních rytmů a evokativní hudby. Ve speciální show s názvem Symphonia Gold Gala vystoupil Mario Lurashi, mimořádný trenér a známý kaskadér, jenž se do Itálie vrátil po mnoha letech. K vidění byla řada jezdeckých čísel s velkolepým obsahem a mimořádnou technikou v provedení Lurasiho a jeho doprovodné skupiny Cascadeurs, ale i jezdecké umění jezdců a koní ze zahraničí.

Verona a Fieracavalli již tradičně hostily vyhledávanou mezinárodní soutěž Jumping Verona, kde své dovednosti předvádějí ti nejlepší jezdci světového poháru Rolex FEI. Soutěž se letos konala již podvanácté a nejlépe si v ní vedl brazilský jezdec Rodrigo Pessoa s kaštanově hnědým HH Palouchinem.  Získali spolu tři vítězství ve třech soutěžních dnech. Společně ovládli kategorie „Prestige“, „Dumping Verona Fieracavalli“ a „Farina Wines“. Němečtí jezdci pro změnu kralovali kategorii „Hickstead Presented by Carraro“, kde obsadili první tři místa, a pro svou zemi tak vydobyli hattrick. Závěrečnou kategorii „Rolex FEI World Cup Presented by Fixdesign“, která byla zároveň 4. podnikem prestižního světového poháru Rolex FEI, opanoval španělský jezdec Sergio Alvarez Moya se svým teprve osmiletým koněm Zipperem.

Rodrigo Pessoa a Palouchin

Sergio Alvarez Moya a Zipper

Oblíbenou atrakcí Fieracavalli byla Dětská vesnice, ketrou i letos navštívilo mnoho základních škol. Děti se zde díky atraktivnímu vzdělávacímu programu dozvěděly spoustu zajímavostí o koních a chovatelství a vyzkoušely si i jízdu na koni.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.