Fieracavalli proběhne letos již po 113.!

Přes 600 vystavovatelů z Itálie a dalších 25 zemí, 350 000 čtverečních metrů výstavního prostoru, 2500 koní prezentujících více jak 60 plemen, přes 900 akreditovaných novinářů a v neposlední řadě na 153 000 potvrzených návštěvníků - to je letošní Fieracavalli v těch nejzákladnějších číslech. Velkolepá podívaná vypukne v italské Veroně již tento čtvrtek a potrvá až do neděle. Veškeré dostupné informace najdete ZDE.

113. veletrh agroturistiky a jezdectví Fieracavalli, který zítra začíná ve Veroně, se bude letos konat pod patronátem prezidenta Italské republiky Giorgia Napolitaniho. Obyvatelé Verony a zahraniční návštěvníci se i letos mohou těšit na bohatý program doplněný o zábavnou show a doprovodné exhibice.

Verona je tím pravým městem pro všechny milovníky koní. Tradice veletrhu a Fieracavalli sahá až do roku 1897. Tehdy šlo o významný koňský trh. Dnes platí za jednu z nejvýznamnějších událostí v Itálii, kam se sjíždějí statisíce návštěvníků z celého světa, několik set vystavovatelů a tisícovka domácích i zahraničních novinářů.

Galavečer, který se tradičně koná na začátku veletrhu, se letos ponese v duchu 150. výročí sjednocení Itálie. Speciální show s názvem Oslava režíroval Antonio Giarola, významný režisér divadelních her, baletních a tanečních vystoupení. Diváci uvidí historické výjevy, dobové kočáry, uslyší fanfáry, to vše ve velkém stylu a za účasti mnoha domácích i zahraničních umělců.

Verona a Fieracavalli by se již neobešly bez vyhledávané mezinárodní soutěže Jumping Verona, kde své dovednosti předvádějí ti nejlepší jezdci světového poháru Rolex FEI. Soutěž se bude letos konat již pojedenácté.

Oblíbenou atrakcí Fieracavalli je Dětská vesnice (letos umístěná do haly 7), do níž se tento rok chystá 15 základních škol. Více než 1500 dětí se zde díky atraktivnímu vzdělávacímu programu dozví spoustu zajímavostí o koních a chovatelství, případně si bude moci vyzkoušet i jízdu na koni.

Pro více informací kontaktujte:
Pavlínu Perlíkovou, + 420 724 120 015
Omnimedia
Jeseniova 51
130 00 Praha 3

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.