Fotokurz s Magdalénou Strakovou

Po loňském úspěšném prvním ročníku se rozhodly Magdaléna Straková a Petra Jaromišová i letos uspořádat intenzivní dvoudenní fotografický kurz, zaměřený na (kreativní) fotografování koní. Pojďtě tedy fotit koně s přední českou fotografkou koní Magdalénou Strakovou, která již patnáct let fotograuje pro časopis Jezdectví. Do konce května je navíc připravena speciální akce!

Jste nadšení fotografové koní, ale jsou situace, v kterých si stále nevíte rady? Chcete se naučit vykouzlit kvalitní fotografie i ve zcela obyčejných podmínkách? Dozvěděli byste se rádi něco z triků zkušeného profesionálního fotografa? Pak je právě pro vás připraven dvoudenní kurz zaměřený na zlepšení vašich fotografických schopností a kreativní přístup při fotografování koní.  Lektorkou kurzu bude přední česká fotografka koní Magdaléna Straková, která již 15 let fotí pro největší český časopis s koňskou tématikou, Jezdectví, a je také profesionální svatební fotografkou. Dosáhla mnoha ocenění v řadě fotosoutěží (např. Czech Press Photo, Fotograf roku, EISA Maestro, UNESCO´s Humanity Photo Awards, Travel Photographer of the Year, Landscape Photographer of the Year, Garden Photographer of the Year…) a je autorkou mnoha stovek snímků v časopisech i knihách a má na kontě i několik autorských kalendářů.

Kurz pořádá rodinná stáj v Cítově u Mělníka (cca 35 km od Prahy). Teoretická část proběhne ve společenské místnosti stáje, praktická část na zahradě, pastvinách a loukách v okolí, k focení bude k dispozici několik koní různých plemen a barev. Určeno pro mírně až středně pokročilé, věk účastníků od 18 let. Doporučené vybavení: zrcadlovka s alespoň jedním objektivem s delší ohniskovou vzdáleností (alespoň 100 mm)

Teoretická část: probíraná témata: kompozice a správná expozice, technika vhodná pro fotografování koní, pokročilé nastavení fotoaparátu pro kreativní výsledky (vyvážení bílé, clona, čas, ISO, RAW…), previzualizace snímku, plánování fotografování a scouting lokality, postprodukce – úpravy fotografií, rozbor možností komerčního uplatnění fotografií, prezentace snímků, tipy profesionálního fotografa… V rámci teoretické části proběhne také zhodnocení fotografií z vaší tvorby a v druhém dni lektorka okomentuje několik vašich vybraných snímků z prvního dne – poznáte, na co se zaměřit, na čem pracovat, a jak své snímky zdokonalit v praxi.


Praktická část: focení koní při předvádění na ruce, při práci pod sedlem, ve volnosti, příprava modelů a práce s nimi, výběr vhodného prostředí, nastavování fotoaparátu dle aktuálních podmínek a tvůrčího záměru… Fotit budeme v závislosti na nejvhodnějších podmínkách a počasí, určitě je pro velký úspěch z loňského roku znovu v plánu focení v podvečerním světle zapadajícího slunce v naprosté volnosti na nedaleké louce. Náplň kurzu není pevně stanovena, směr kurzu se bude uzpůsobovat zájmu a schopnostem většiny účastníků.

Cena: 3200,- Kč, v ceně jsou 2 dny fotografického semináře (výuka a fotografování cca 10 hodin denně) v prostorách cítovské stáje, koňské a lidské modely i naháněči, drobné občerstvení a nápoje, parkování zdarma v areálu.

Termín: 9.-10. 6. 2012

Speciální akce do konce května: Pokud se závazně přihlásíte do konce května a uvedete heslo Jezdectví, získáte slevu 300,- Kč!

Pro veškeré dotazy a přihlášky prosím kontaktujte organizátorku Petru Jaromišovou:
e-mail: jaromisova@seznam.cz
telefon: 603 100 653

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.