Galavečer v Humpolci: Ceny, tituly a odznaky

Galavečer věnovaný disciplínám všestrannost a spřežení míří tradičně do Humpolce. V sobotu 26. února ho pořádají Česká jezdecká federace (a její dvě příslušné komise) s obecně prospěšnou společností Soutěže podkovy. K rekapitulaci sezony 2010 samozřejmě patří ocenění jejích nejzasloužilejších a nejúspěšnějších aktérů.

Nejlepší koně všestrannosti jsou vyhlašováni ve třech kategoriích. Koněm roku se stal valach Monarcha (ročník 1998) ze Sportovní stáje Zámek Vilémov. Titul nejlepšími účastníků Kritéria mladých koní získaly loni pětiletá Britney 2 (JK PAM) a o rok starší Kim – C (JK Kocanda).

Seriál soutěží Zlatá podkova má za sebou 45. ročník. Mezi osobnosti ZP zamíří rozhodčí Ing. Jan Paleček, zatímco společnost slavných lidi této významné akce rozšíří jezdec Jiří Kornalík a vozataj Jaroslav Kohout.

Cenu za propagaci ZP získala vydavatelská společnost Profi Press, která vedle medializace seriálu vyhlásila dalšího Zlatého koně ZP (Damon 2) a premiérově udělila i titul Královna české všestrannosti šestinásobné vítězce ZP a partnerce Damona 2, Radce Dvořákové.

Zlatý kůň ZP 2010 Damon 2 a Královna české všestrannosti Radka Dvořáková.

Cenu za podporu ZP si odnese Agrostroj Pelhřimov.

Jedna cena pro čtyři jezdce
Komise všestrannosti udělí svou vlastní cenu: převezme jí celý český reprezentační tým z Mistrovství Evropy mladých jezdců za historické páté místo, tedy kvarteto Miloslav Příhoda, Sabina Erbeková, Barbora Žáčková a Jiří Machovec.
Na vítěze v kategoriích děti, junioři, mladí jezdci a senioři si musíme počkat až do vyhlášení v Humpolci. Jistotu má jen Pavel Zima jako nejstarší jezdec.
Ohodnoceny cenami budou rovněž podpora všestrannosti jako takové (Jamenská a. s.) a propagace této disciplíny (Ing. Jiří Křepelka).

Šest nových odznaků
Český pohár spřežení loni dirigovali Pavel Drbohlav (jednospřeží), Tomáš Barták (dvojspřeží) a Tomáš Palán (pony), za čtyřspřeží tentokrát nedostane pohár nikdo.
Výkonnostní odznaky převezmou Libor Kurka (zlatý), Jan Minarčík (stříbrný) a David Haitl, Roman Vyskočil, Ing. Kateřina Neumanová a Markéta Jelínková (bronzový odznak).
Jako nejlepší pořadatelé závodů spřežení dostanou cenu Petr Habrcetl a Ing. Jiří Raich z JK Ruda.

Speciální ocenění převezme nejlepší přísedící – a tou je Dominika Strnisková.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.