Hasiči zachraňovali koně při požáru v opavské jízdárně

Šest jednotek hasičů zasahovalo v úterý 29.8.2017 odpoledne v areálu jezdeckého oddílu v Opavě-Kateřinkách u požáru přístřešku u velké konírny. Hasičům se společně s ošetřovateli koní podařilo včas vyvést všech 17 koní do bezpečí před nebezpečným kouřem i případným rozšířením ohně na stáje, k němuž ale díky rychlému zásahu hasičů nedošlo.

Koně skončili v bezpečí na pastvině. Za požár může dítě, které si hrálo u 40 balíků lisované slámy, uskladněných v přístřešku, se zapalovačem. Předběžná škoda byla odhadnuta na 20 tisíc korun - na slámě a stavební části.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v úterý před 14. hodinou. Do Kateřinek vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Opava, společně s ní čtyři opavské jednotky dobrovolných hasičů - Kateřinky, Podvihov, Kylešovice a Komárov a také jednotka dobrovolných hasičů z Kravař.

Hořelo v přístřešku, který je součástí objektu stájí o půdorysu 65 x 23 metrů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu asi za hodinu, dohašeno bylo za necelé tři hodiny. Nikdo nebyl zraněn.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.