Jan Jüngling ve Slatiňanech

Akademický malíř Jan Jüngling bude vystavovat v Hipologickém muzeu ve Slatiňanech. Příznivce koní tentokrát potěší dynamickými obrazy nejenom koní dostihových, ale i jezdeckých a především kočárových.

V loňském roce se nechal inspirovat krásou starokladrubských koní přímo v Národním hřebčíně v Kladrubech  a tak mnoho jeho obrazů zachycuje nádheru a eleganci těchto ušlechtilých impozantních koní. Starokladrubští koně v zápřeži či pod sedlem, na pastvě či před stájemi vás budou provázet letní výstavou. Zahájení výstavy se uskuteční odpoledne 4. srpna a obrazy budou k vidění ještě týden po konci léta tj. do 30. září.


AKTUALIZACE 5.8.2009 - 9.50 HOD.:

Včera proběhla v hipologickém muzeu na zámku ve Slatiňanech vernisáž výstavy obrazů akademického malíře Jana Jünglinga. Sešlo se na ní velké množství příznivců jeho tvorby i hipologického muzea. Výstavu zahájili kladrubští trubači na nádvoří zámku za přítomnosti vicehejtmana Pardubického kraje Romana Línka. S dílem ak. malíře Jana Jünglinga seznámila hosty Andrea Wernerová. V přednáškovém sále slatiňanského zámku vystavuje více než 200 prací – olejů, pastelů a lavírovaných kreseb s mnoha variantními ztvárněními. Výstava bude ke shlédnutí každý návštěvní den až do konce září.

 

Slatiňany

Jan Jüngling, Roman Línek s chotí a Ing. Lenka Gotthardová. Foto J. Balous

Slatiňany

Jan Jüngling, A. Wernerová , Ing. Lenka Gotthardová a  Roman Línek s chotí. Foto J. Balous

 

Slatiňany

Slatiňany

Slatiňany

Slatiňany

Slatiňany

Slatiňany

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.