Jihočeská Škola skoku ve volnosti

V jihočeském Dubenci vyrostla před koncem loňského roku nová jezdecká hala. Už v ní proběhlo několik víkendových soustředění s Romanem Drahotou, pravidelně se tu konají i drezurně zaměřené tréninky. Uplynulý víkend se zde odehrála Škola skoku ve volnosti pod vedením již zmíněného trenéra Drahoty.

Sešlo se celkem 16 koní, včetně dvou pony - zájem byl ještě větší, ale pořadatelé z domácího jezdeckého klubu Tandem se nakonec rozhodli z organizačních důvodů omezit počet účastníků.

Na skok ve volnosti přijeli jak renomovaní chovatelé a trenéři z celých jižních Čech, tak i soukromí majitelé koní, kteří se mohli s trenérem poradit, jak s mladým koněm ve volnosti správně pracovat a kde jsou jeho slabé stránky. Asi největší část koní tvořily letos 4leté klisny, které tento trénink využily jako přípravu na blížící se oblastní kolo skoku ve volnosti 4letých, které proběhne zanedlouho v Zemském hřebčinci v Písku.

K vidění byli koně od 3 do 5 let - velmi dobře se předvedli zejména potomci hřebců Quick Lauro Z, Limited, Catango Z a Rock n´Roll.

V průběhu odpoledne probíhalo také hlasování diváků, kteří nakonec jako nejsympatičtějšího koně odpoledne zvolili klisnu plemene appaloosa jménem Pepsi Shot Spot v majetku paní Chamrádové.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.