Království za koně – prázdninový magazín v České televizi

FTV – Production a HorseTV natočili pro Českou televizi magazín o koních a lidech kolem nich nazvaný „Království za koně.“ Moderátoři Martin Dejdar a Radka Stratilová budou diváky provázet různým prostředím u koní. Magazín má 9 dílů a vysílat se bude přes prázdniny a to týdně od středy 1. 7. 2009 od 17.30 hod. (změna  termínu v ČT vyhrazena) v premiéře.

TV

Pořad bude také umístěn na internetových stránkách televize www.ceskatelevize.cz/kone a na www.horsetv.cz i s doprovodnými materiály či fotografiemi z natáčení. V každém dílu bude představena sportovní disciplína, zajímavé plemeno, osvětový příspěvek z veterinární péče, odchovu, ustájení apod., dále zajímavost a představení osobnosti, nebo profese spojené s koňmi.
Zajímavosti fotografie a sestřih toho, co se do magazínu nedostalo, např. nepodařené a nepředpokládané situace, pro vás upraví autoři do sestřihu a nabídnou je ke shlédnutí na www.horsetv.cz.

TV

TV

V Albertovci.

TV

Rozhovor s MVDr. Dražanem.


Slovo autora pořadu - Marka Holuba:
Co mě vedlo k práci na tomto magazínu? U koní jsem již mnoho let. Svět koní a všeho, co se okolo nich točí, mi připadá tak zajímavý a rozmanitý, že jsem se pokusil jeho zlomek ukázat i lidem, kteří jsou o tuto část našeho světa ochuzeni.
Mým cílem není poučovat odborníky, nýbrž ukázat rozmanitost koní a šířku tohoto oboru. Pokud tento magazín napomůže lidem k poznání něčeho dalšího a krásného a alespoň někdo si řekne: „to je tak zajímavý, krásný a široký obor, že se o něm chci dozvědět něco více“, a poté se začne o některou část jezdectví, chovu koní či jen hipologické záliby zajímat, budu spokojen.
Pokud si někdo od obrazovky odnese i nějaké poznání, které bude prospěšné i v zacházení a péči o koně, bude cíl tohoto magazínu naplněn.
Na otázku složení jednotlivých dílů bych rád uvedl, že samozřejmě zde není obsaženo vše. To by nešlo i kdybychom vytvořili dílů třeba sto. Do magazínu jsem se snažil vybrat zajímavosti a zdaleka vše se tam nedostalo. Máme pouze 9 dílů, přitom jen plemen jsou desítky a to neberu jednotlivé rázy a podskupiny. Bude to pouhý náhled do jednotlivých oborů a problematik.
Mnohdy jsme diskutovali i s lidmi od koní, a já slýchal otázky proč tam není toto a také tamto... Ano máte pravdu i Vaše témata by se tam mohla ukázat, ale to pouze za předpokladu, že něco jiného vyřadíme.
Za celý tým, který na projektu pracoval, vám mohu slíbit, že se budeme snažit o pokračování, a to, jestli nějaké bude, závisí v neposlední řadě i na Vašem zájmu, tedy na sledovanosti. Celý cyklus je určen té nejširší veřejnosti, které se koně alespoň líbí.
Kůň provází člověka již velice a velice dlouho a doufám, že to tak zůstane.

V závěru mého povídání, bych rád poděkoval a zde uvedl tým, který se na výrobě přímo podílel:
Producent: Petr Kvapil
Režie: Jindřich Procházka, Jan Novák
Moderátoři: Radka Stratilová, Martin Dejdar
Dramaturg: Lenka Carbolová, Jiří Šlachta
Kamera: Kiko Keteleš
a další.

TV

TV

Slávek Políček před kamerou.

TV

Moderátoři v sedle.

TV

TV

Část pořadu se natáčela na pardubickém závodišti.

TV

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.