Majitelka stáje zachránila Válečného koně Joeyho

Lucy Procter obvykle vozí ve svém přepravníku poníky nebo závodní koně, ale minulý víkend jela zachránit Joeyho - válečného koně. Joey právě cestoval na literární festival v Sherborne Abbey, kde byl sobotní večer věnován autorovi knihy Válečný kůň, Michaelu Morpurgovi. Nákladní auto, které vozí slavnou divadelní loutku mělo však po cestě poruchu, která nešla opravit a tak se už zdálo, že se Joe na festival nestihne dostavit včas. Jak vše dopadlo?

"Naše účetní bydlí hned vedle Sherborne Abbey a pořadatelé přišli za ní a ona navrhla zavolat mě," vysvětluje Lucy. "Vzala jsem s sebou i svého desetiletého syna, který se právě ve škole učil o knize Válečný kůň a doručili jsme v našem přepravníku Joeyho na představení, které bylo velice pěkné. Po jeho skončení jsme zase Joeyho naložili a noc strávil v naší stáji ve společnosti dvaceti klisen, které mu dělaly společnost," vypráví dál Lucy.

Rodina Proctorových pak byla pozvána na představení Válečného koně během vánočních svátků jako poděkování za pomoc s přepravou Joeyho.

Michael Morpurgo žije v Iddesleigh. Kniha Válečný kůň byla inspirována příběhy válečných veteránů, kteří si je vyprávěli v místním hostinci.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.