Maximum pro Maximum Blues Master

Nejkrásnější kůň České republiky 2012 Maximum Blues Master si rozšířil svou sbírku titulů o ty vůbec nejprestižnější: Nyní je i Honor Roll Champion 2012 v disciplíně Open Halter jak dvouletých hřebců (2 Year Old), tak hřebců všech věkových kategorií (All Ages Stallions).

Jinými slovy – podle American Paint Horse Association (APHA) sídlící v texaském Fort Worth je kůň narozený ve stejném státě, ale v českém majetku dvojnásobným mistrem světa.
Maximum Blues Master patřící Mgr. Lence Šnáblové (Wanted Ranch, Veselíčko na Děčínsku) loni doslova „rozstřílel“ evropskou scénu a vypořádal se na dálku i s americkými soupeři, kteří měli daleko víc příležitostí získat potřebné body.

Zopakujme si, že halterové disciplíny jsou především chovatelskou zkouškou. Záleží v nich hlavně na stavbě těla koně, ale také na dobrém výkonu předvádějícího.

Hledá se vlastně ideální představitel plemene. A tím se mezi hřebci naprosto neočekávaně stal teprve dvouletý Maximum Blues Master, když získal nejvyšší počet APHA bodů! Je třeba dodat: Jako první Evropan vůbec.

Proto lze tvrdit, že nejlépe stavěný paint horse světa „bydlí“ v České republice.
 Za udělené tituly bude majitelce zaslán ze Spojených států certifikát včetně ceny, článek o koni a jeho portrét vyjdou v prestižním americkém časopise Paint Horse Journal.

A co čeká mistra světa letos?

„Maxík“ už pracuje pod sedlem a  od 1. března mu začne i připouštěcí sezóna.
„Neznamená to ale, že přestává soutěžit. Angažován ovšem bude v menší míře - záleží na tom, jak rychle bude postupovat ve výcviku pod sedlem. Rozhodně nechceme nic uspěchat,“ říká Lenka Šnáblová. „Maxík má tolik titulů, že by už nikdy nemusel závodit … Přesto se určitě zúčastníme dvou velkých APHA závodů v Německu, české Paint Horse show a chceme již potřetí reprezentovat Českou republiku na evropském šampionátu v Německu.“

Maximum Blues Master a jeho nejcennější výsledky:
2011 - jako roční :
3x European Champion 2011 (1x stříbro, 2x bronz)
2x šampión Paint Horse Club ČR
2012 - jako dvouletý:
2x Honor Roll Champion 2012
5x PHCG High Point Horse (nejvýše oceněný kůň Německa 2012) v pěti disciplínách:
Halter Open, Halter Amateur, Longe Line, In Hand Trail a Color Vlase.
Poznámka: Nejvýše ocenění koně Německa jsou vlastně díky počtu nasbíraných bodů nejvýše oceněnými koňmi Evropy.  Ještě nikdy nebyl „cizinec“ nejvýše oceněným v Německu, dokázal to až Maximum Blues Master
6x European Champion 2012 (2x zlato, 3x stříbro, 1x bronz)
35x Grand Champion
Nejkrásnější kůň ČR 2012
Mistr Bavorska a 2x Mistr Bádenska - Württemberska

Vyhodnocení českého Paint Clubu teprve očekáváme, ale je možné s jistotou tvrdit, že se jméno světového šampióna v něm objeví…

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.