Miele dosahuje nejvyšších met v oblasti hygieny koňské výstroje

(PR článek) Majitelé, chovatelé a ošetřovatelé koní stále více oceňují přednosti profesionálních přístrojů v péči o výstroj jejich čtyřnohých krasavců. Jednou z nich je i paní Vladimíra Hežová, jezdkyně a majitelka obchodu s jezdeckými potřebami Bukefalos. Příjemný rozhovor vznikal v prostorách jezdeckého oddílu v JK Derby Bohuňovice u Olomouce, kde má své svěřence ustájené. Koně jsou její obrovskou zálibou od dětství, aktivně se jim věnuje přes dvacet let. Dnes vlastní dva české teplokrevníky.

Tmavý hnědák je v ideálním sportovním věku, i když se momentálně potýká se zdravotními problémy, mladší ryzák se nedávno zúčastnil svých prvních závodů. V květnu uplynul rok od chvíle, kdy si paní Hežová splnila další sen a otevřela pod názvem Bukefalos obchod s kom pletním sortimentem pro jezdce a koně. Zákazníci zde najdou nejen vybavení pro anglické i westernové ježdění, ale i krmivo, vitamínové doplňky, kosmetiku pro koně.

Navíc se zde jezdec i kůň mohou obléci a obout od hlavy po paty (kopyta). Majitelka obchodu navíc poskytuje jako jedna z mála službu praní koňské výstroje.

Sedlové podložky, koňské deky či bandáže musí být pravidelně prány, aby bylo zabráněno rozmnožení zárodků a vzniku kožních plísní. Pravidelné čištění je tedy účinnou ochranou před vznikem nemocí.

PR článek

 

Z hlediska údržby je „oblečení“ pro koně velmi specifické. Jak říká paní Hežová, týká se to především velikosti věcí. „Patrné je to například u termodek s vycpávkou, které do běžné pračky nevměstnáte. Membránové deky do výběhu zase potřebují speciální péči, aby si zachovaly nepromokavost a prodyšnost.

Pokrývky jsou často a hodně znečištěné, především blátem a srstí. Po dlouhém hledání jsem zjistila, že přístroje, které vydrží podobnou zátěž, nabízí firma Miele, která je schopna dodat také speciální programové vybavení,“ říká. A v čem vidí hlavní výhodu praní v profesionálních přístrojích? „Tyto přístroje především vydrží obrovskou zátěž a výsledek praní je vždy perfektní.

V profesionálních pračkách a sušičkách lze bez problémů prát přikrývky na koně, ať už to jsou membránové deky s impregnací, odpocovací flísové deky, podsedlové dečky, lehké stájové deky i termodeky, ale i rajtky, bandáže, zateplovací či transportní kamaše.

Výhodou je i jejich snadné ovládání, stačí pouze zvolit program a přístroje si samy určí další postup. Vše je perfektně vypráno a nic se neponičí.“

Majitelka oceňuje také možnost dokoupení speciálních pracích prostředků, aviváží a impregnací, které jsou maximálně šetrné k citlivé koňské pokožce. Momentálně je o tuto službu velký zájem, protože jezdecká sezóna probíhá prakticky celoročně. „Zákazníci přišli na to, že ničit svou pračku doma není optimální řešení. Především po skončení zimy, kdy je na jednoho koně potřeba i pět dek, se naše přístroje prakticky nezastaví,“ dodává Vladimíra Hežová.

Kvalitu a spolehlivost přístrojů Miele oceňují chovatelé a milovníci koní nejen v České republice, ale i ve světě. Jednou z nich je i Kate Levy, úspěšná americká jezdkyně a majitelka jízdárny Kate Levy LLC ve městě South Salem ve státě New York. Kvalitní zázemí pro její koně zajišťuje moderní prádelna vybavená přístroji Miele Professional.

Profesionální přístroje disponují speciálními programy pro koňskou výstroj. Jejich kapacita umožňuje v krátkém čase vyčistit výstroj pro 16 koní. Perfektních výsledků praní je navíc dosaženo bez použití silných chemikálií. Také v australském jezdeckém středisku Mokoan Park spoléhají na kvalitu profesionálních přístrojů Miele. Sídlí zde vyhledávaný hřebčín a známý podnik JenJan Performance Stud.

Pod vedením Maxe a Jenalle Duffyových jsou zde na olympiády či na mistrovství světa cvičeni ti nejlepší koně hannoverského či holštýnského plemene. Více o profesionálních přístrojích Miele pro péči o koňskou výstroj najdete na www.miele.cz.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.