Na 111. ročníku italského veletrhu Fieracavalli padl rekord v návštěvnosti

Na mezinárodním veletrhu agroturistiky a jezdectví Fieracavalli v italské Veroně letos padl významný rekord. Světově uznávanou přehlídku navštívilo přes 153 tisíc návštěvníků, nejvíce v její dlouholeté historii. 111. ročníku Fieracavalli se zúčastnilo více než 2 500 koní. Na 350 tisících metrů čtverečních zde své expozice předvedlo na 700 vystavovatelů.

Hlavním diváckým lákadlem byla i letos soutěž Jumping Verona. Mezinárodní Rolex FEI World Cup, který je světovým pohárem v parkuru, už v Itálii po osmi ročnících zcela zdomácněl.

Letošní návštěvnost Fieracavalli také potvrzuje, že velkým a tradičním veletrhům se může dařit i v krizi. „I přes nepřízeň počasí se nám podařilo ještě navýšit loňská čísla,“ říká prezident správy veletrhů Veronafiere Ettore Riello. „Díky skvělým výsledkům se opět potvrdila role Fieracavalli na mezinárodním poli,“ doplňuje Riello.

 

Fieracavalli

 

Letos opět nechyběly tradiční atrakce. HorseLyrics, na kterých jsou návštěvníci svědky nevídaných kombinací jezdeckého mistrovství zúčastněných v kombinaci s klasickou hudbou sklidily opět obrovský úspěch. Podobně na tom byla i Western Show, na které se představilo na 700 koní a klasická výstava arabských plnokrevníků. Ukázkou kombinace technologických inovací a lidových tradic se staly The Garden of Desires. Výstava věnovaná ideám života na venkově a v přírodě.

Více informací o veletrhu Fieracavalli naleznete na webových stránkách www.fieracavalli.it

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.