Na TECHAGRO pro obchod, inspiraci i zábavu

Mezinárodní trojlístek veletrhů TECHAGRO, ANIMAL VETEX a SILVA REGINA nabídne návštěvníkům brněnského výstaviště nejnovější technologie, výrobky a služby pro zemědělství, lesnictví, chovatelství, veterinářství a zpracování biomasy. Na své si zde 21. – 25. března přijdou také myslivci a milovníci zvířat. Veletržní komplex zaplní celý areál včetně nejmodernější haly P. Během pěti dnů přinese nabídku několika set firem a zajímavý program plný nových užitečných informací.

Komplex veletrhů zahrnuje 11. mezinárodní veletrh zemědělské techniky TECHAGRO, 11. mezinárodní lesnický a myslivecký veletrh SILVA REGINA  a 10. mezinárodní veterinární veletrh ANIMAL VETEX.
Souběžně s agrárním trojlístkem proběhne v areálu SVĚTOVÁ VÝSTAVA VÝVOJE MYSLIVOSTI A LOVECTVÍ a také mezinárodní výstava rybářských potřeb s názvem RYBAŘENÍ. Tyto dvě akce zaplní zadní část výstaviště - pavilon Z a částečně pavilon P a potrvají o tři dny déle, tedy do 28. března.
 
Rozsah agrárních výstav bude srovnatelný s rekordním posledním ročníkem 2008, obsazená výstavní plocha činí více než 60.000m2. Největší podíl - přibližně 70% výstavní plochy i počtu vystavovatelů tvoří veletrh TECHAGRO s širokou nabídkou zemědělské mechanizace. Lesnická technika veletrhu SILVA REGINA má své tradiční místo na venkovních plochách v okolí pavilonů K, Z, F a P. Dodavatele technologií a výrobků pro živočišnou výrobu, veterinární techniky najdou návštěvníci v pavilonech A2 a G2. Veletržní areál zaplní nejen technologie, ale také hospodářská zvířata z nejlepších moravských chovů skotu (holštýnský, český strakatý i masný skot), ovcí, koz a prasat. Výstavu hospodářských zvířat čítající okolo 100 kusů najdeme v pavilonu H a na venkovní ploše u tohoto pavilonu.
Nebudou chybět ani koně, kteří jsou připraveni svézt nejmenší návštěvníky. Farma John Deere bude u pavilonu Y na volné ploše A, vystřídá se zde kolem dvacítky koní. Mezi nimi miniaturní zmenšeniny koní (miniappaloosy) a majestátní kobové z brněnské ZOO, poníci zapřažení v bryčce či zástupci amerických westernových plemen. Puntíkaté appaloosy, strakatí painti i svalnatí quartem se představí v ukázkách soutěží v obratnosti, eleganci a rychlosti. Pro diváky bude připravena i možnost komunikačních her s koněm v kruhové ohradě – Equipoint.

Biomasa přinese inspiraci pro české farmáře i zástupce obcí
Téma Biomasa jako obnovitelný zdroj energie má na agrárních veletrzích svoji tradici. V letošním roce zde však poprvé půjde o mezinárodní konzultace na téma Energetická soběstačnost regionu. Společné fórum s odborníky z  Rakouska, Německa, Ceska a Slovenska má za cíl přinést výměnu zkušeností a inspiraci z již realizovaných úspěšných zahraničních projektů. Jedním z prezentovaných regionů bude např. rakouský Güssing, který je modelovým příkladem pro řešení optimalizace komplexního využití obnovitelných zdrojů energie na úrovni regionů.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.